Комедиантът Крис Рок в сезон 4 на ”Фарго”, 2019 г.

6 август 2018 | 16:25 Дачев
Известният с комедийните си роли в стенд-ъп на сцена, в кинокомедии и като водещ на наградите "Оскар" актьор Крис Рок ще изпълни главната роля в дългоочаквания четвърти сезон на "Фарго".

Новината е шокираща на фона на мрачния сюжет от първите три сезона, които преключиха още през 2017 година. Тя бе оповестена от FX Network в петък, по време на традиционното лятно турне на Асоциацията на телевизионните критици.

Снимките започват догодина, като премиерата се очаква също през 2019 година. В България сериалът се излъчва по канал AMC.

Създателят на поредицата Ноа Хоули се завръща като сценарист, режисьор на отделни епизоди и един от изпълнителните продуценти, сред които са Джоуел и Итън Коен. Продукцията е на MGM Television и FX Production.

Тъмнокожата звезда Крис Рок заяви: "Аз съм фен на "Фарго" и нямам търпение да работя с Ноа". Не е известно каква доза хумор се съдържа в това, но шокиращото назначение предполага и сериозни изненади в сюжета.

Действието на първия сезон (2014 г.) с участието на Били Боб Торнтън и Морган Фрийман се развиваше през 2006 година. Сезонът спечели 3 награди "Еми", включително за най-добър минисериал. Вторият сезон от 2015 г. бе поставен в 1979-а и в него играха още звезди като Кирстен Дънст, Джеси Племънс и Дийн Смарт; сезонът бе удостоен с още 2 награди "Еми". Третият сезон бе излъчен две години по-късно, през 2017-а, като сюжетът отиде напред към 2010 г. с Юън Макгрегър (в двойна роля), Кари Куун и Мери Бет Уинстед, а поредицата се окичи с още 6 номинации за "Еми".

Предстоящият през 2019 г. сезон 4 се връща назад във времето - към 1950 г. с две имиграционни вълни, външна (на южноевропейци към северните щати) и вътрешна (на афроамериканци, придвижили се от южните към същите северни щати). Произтича сблъсък, но в Канзас Сити, щата Мисури, двете групи постигат временен мир и съвместно контролират корупцията и наркотиците. За да се спазва примирието, главите на престъпните групировки са разменили големите си синове и трябва да ги отгледат като свои. Крис Рок е в ролята на бос на едната фамилия, когат обосът на италианската умира в болница...

Ноа Хоули споделя:
„Мисля, че единствената причина, която ме предизвиква с продълженията и разказването на тази история, е усещането, че имам още и още неща, които искам да споделя за американската реалност и битие. През призмата на една криминална поредица можем да разгледаме неща, които са много специфични характеристики на тази страна”.


ИЗБРАНО