Витомир Саръиванов отново в БНТ - като шеф на спорта

2 август 2018 | 12:27 Дачев
Популярният тв журналист Витомир Саръиванов е поел от днес длъжността главен продуцент на продуцентски център „Спорт“ към дирекция „Информация“ на БНТ.

Предишният шеф на спорта Методи Манченко бе уволнен на 30 май.
 
Саръиванов има над 20-годишен опит в телевизионната журналистика, а професионалният му път започва през 1994 г. именно в БНТ, където неговите качества забелязва Хачо Бояджиев. Повече от 10 години Витомир Саръиванов е спортен коментатор и водещ в обществената телевизия, по-късно е едно от основните лица в българския филиал на „Евроспорт“. Работил е за всички големи телевизионни компании у нас като водещ и продуцент и водещ на някои от най-успешните предавания в родния ефир и кабел (сутрешния блок "Здравей, България по Нова ТВ от юни 2010 г., сутрешния блок „Добро утро, България!” по TV7 от януари 2013 г., продуцент на спорта по bTV, bTV Action и Ring от май 2016 г. и др.).
 
Програмата на обществената телевизия през летните месеци е наситена с мащабни спортни събития. Днес стартира първото издание на най-мащабното мулти-спорт събитие – Европейски първенства 2018, пред септември БНТ ще бъде домакин на три световни спортни форума – Световното първенство по гребане за мъже и жени, Световното първенство по волейбол за мъже, Световното първенство по художествена гимнастика, а приключилото преди по-малко от месец Световното първенство по футбол демонстрира, че БНТ разполага с екип от лидери в областта на спортната журналистика.


ИЗБРАНО