Английски, немски и български футбол по Diema Sport

1 август 2018 | 16:19 Дачев
Старт на английската Висша лига, вълнуващи двубои от родното първенство и първи мачове за Купата на Германия
 
Много футболни емоции ще предизвика програмата на спортните канали през август 2018 г. Зрителите ще могат да гледат на живо по Diema Sport и Diema Sport 2 традиционния двубой за трофея "Къмюнити Шийлд", старта на новия сезон в английската Висша лига и важни футболни срещи от родното първенство.
 
Тази неделя, 5 август, Челси се изправя срещу Манчестър Сити на стадион „Уембли“ в завладяваща среща за трофея "Къмюнити Шийлд". Двубоят е от 17.00 ч. и ще бъде излъчен на живо в кабела на Diema Sport 2. 
Отборът на Манчестър Сити спечели категорично шампионската титла във Висшата лига, както и Купата на Лигата. От своя страна Челси триумфира с Купата на Футболната асоциация и тази година отново ще се бори за трофея "Къмюнити Шийлд", след като през миналата година загуби от Арсенал.
 
През август ще бъде поставен стартът на английската Висша лига.
Шампионатът се открива на 10 август с мач между вицешампиона Манчестър Юнайтед и първенеца от 2016-а Лестър Сити, който ще бъде излъчен в 22.00 ч. пряко по Diema Sport 2. 

След безапелационната победа на Манчестър Сити от миналия сезон се очаква борбата за титлата и топ 4 да бъдат още по-ожесточенa. Привличането на редица добри футболисти това лято поставя Ливърпул в позицията на най-големия претендент за короната на водения от Пеп Гуардиола тим. От своя страна Челси и Арсенал имат нови мениджъри – съответно Маурицио Сари и Унай Емери. Тотнъм отново не е много активен на пазара, но Шпорите имат друго, за което да бъдат нетърпеливи – преместването на новопостроения си стадион, който ще бъде открит в началото на септември.
 
В същия спортен канал - Diema Sport 2, феновете на футбола ще могат да проследят на живо и срещата между Арсенал и настоящия шампион Манчестър Сити на 12 август от 18.00 ч. Седмица по-късно, на 18 август от 19.30 ч., в лондонски сблъсък се изправят отборите на Челси и Арсенал, а на 27 август от 22.00 ч. предстои вълнуващият двубой Манчестър Юнайтед – Тотнъм Хотспър.

Сезон 2018-19 ще бъде 27-ият от създаването на Висшата лига. Всичките 380 футболни срещи от надпреварата могат да бъдат проследени в кабела на Diema Sport r Diema Sport 2 на живо или на запис. Всеки уикенд футболните фенове ще могат да гледат директно 5 или 6 мача, а в отделни случаи и повече. В осем уикенда зрителите ще гледат и срещи от 21.45 ч. българско време в събота вечер, като и тази година ще има някои срещи в петък вечер. 
 
По традицияq за всеки двубой на живо от Висшата лига ще има студийна програма с най-интересните новини, теми и анализи около срещите. В понеделник от 19.00 ч. зрителите ще могат да проследят обзора на кръга, а във вторник е „Премиър Лийг Токшоу” – своеобразна връзка с феновете, които да дадат мнението си за представянето на любимите им отбори. В сряда ще бъде излъчвано „Да скъсаш мрежата” с колекцията от голове от целия кръг, а в четвъртък е магазинното предаване „Светът на Висшата лига”. В последния ден от седмицата са статистическите предавания „Висшата лига в цифри” и „Преди кръга във Висшата лига”. 
 
Водещи на студийната продукция ще бъдат Петър Виденов, Борислав Борисов и Илия Атанасов, а коментаторът Георги Драгоев отново ще е зад микрофона.

* * * * * * *
 
В средата на месеца, на 14 август, е и стартът на Карабао Къп - турнира за Купата на Лигата в Англия. 
 
* * * * * * *
 
Летният месец ще предложи още качествен европейски футбол с мачове от премиерната за каналите Купа на Германия
 
Турнирът стартира на 17 август от 21.45 ч. с първи мач между Швайнфурт – Шалке 04, който ще бъде излъчван по Diema Sport 2.
 
* * * * * * *
 
Горещи футболни сблъсъци ще има и в родното първенство.

На 18 август предстои двубой между двата най-добри отбора през изминалия сезон – шампиона Лудогорец и ЦСКА. Ще проследим екшъна на терена пряко по Diema Sport.
 
* * * * * * *
 
Зрелищен старт в Белгия очаква феновете на Формула 1 в края на август. Надпреварата ще бъде на пистата край градовете Спа и Франкоршам, която е най-дългата и една от най-бързите в състезанието. Дългото 7,04 км. трасе гарантира напрегнато и изпълнено с обрати Гран При. 
 
Първото състезание след лятната пауза е на 26 август от 16.10 ч. и ще бъде излъчено директно по Diema Sport. 
 



ИЗБРАНО