Владо Пенев с ключова роля в сериала ”Откраднат живот”

30 юли 2018 | 13:17 Дачев
Ново попълнение в каста на медицинския сериал
 
Още един любим български актьор се присъединява към каста в предстоящия шести сезон на хитовата българска продукция “Откраднат живот”, който почитателите на родните филми вече очакват с нетърпение. Владо Пенев не само ще облече лекарска престилка, но и ще има ключова роля в предстоящия сезон като нов директор на болница “Свети Кирил”. 
 
“Радвам се, че ще бъда част от “Откраднат живот”. Приех ролята, защото виждам, че това е един много добре развиващ се сериал с добра аудитория, с интересни персонажи и любими за мен актьори, с които искам да се срещна на екран. Сериалите са новото кино. Това е световна тенденция. Големи и световноизвестни режисьори се залавят с правенето на телевизионни поредици, защото това е една възможност да правиш кино на високо професионално ниво”, сподели Владо Пенев в "Събуди се"  пред Мира Иванова.
 
“Героят ми е доктор анестезиолог. Между моят образ и героят на Юлиан Вергов ще съществува напрежение”, загатна актьорът, изиграл някои от емблематичните лекари на Чехов на българската театрална сцена. 
 
“Всяка роля ти дава възможност да покажеш различни страни от таланта си и какъв човек си ти. Харесвам героят си в “Откраднат живот”. Надявам се да бъде интересен. Не знам дали ще бъде добър, или лош.”, сподели актьорът и разказа, че вече е играл лекар в театъра и има опит с представянето на тази професия на сцена.
 
* * * * * * *
 
Владимир Пенев е един от най-популярните родни актьори, който в дългогодишната си кариера има множество участия в театрални постановки, в популярни кино и телевизионни проекти. Измежду многобройните му награди е “Икар“ на Съюза на артистите в България. Отличен е и два пъти с престижния театрален приз “Аскеер”. Ролята му в кинодрамата “Пясъчен часовник“ (1999 г.) на Георги Дюлгеров му донася наградата “Златна ракла” през 2000 г. През 2010 г. отново е номиниран за “Аскеер” за поддържаща мъжка роля в постановката “Приятнострашно“ на Театър 199. Дублирал е култови сериали като “Монк”, “Двама мъже и половина” и “Досиетата X“. През 2013 г. е министър на културата в служебното правителство на Марин Райков.
 
Тази есен актьорът ще допълни впечатляващия каст на „Откраднат живот“, представен от успешни имена като Йоана Буковска-Давидова, Юлиан Вергов, Алек Алексиев, Стоян Алексиев, Димо Алексиев, Ралица Паскалева, Радина Думанян, Деси Бакърджиева, Моню Монев, Емил Марков, Дария Симеонова, Мария Каварджикова, Янина Кашева, Марта Вачкова, Велислав Павлов, Диана Димитрова, Ернестина Шинова, Наум Шопов, Васил Бинев, Димитър Захариев, Милена Живкова и др.  
 


ИЗБРАНО