4 вечери с Джеф Бриджис по bTV Cinema

26 юли 2018 | 12:15 Дачев
Джеф Бриджис прави първите си стъпки в киното, когато е едва на 4 месеца, а 8-годишен участва в телевизионна поредица заедно с баща си. Първата му запомняща се роля е в драмата „Последната прожекция“ ("The Last Picture Show", 1971), за която получава номинация за „Оскар“ за поддържаща мъжка роля.

Следват още над 80 заглавия, един „Оскар“ за „Лудо сърце“ (2009) и още 3 номинации за най-престижната кинонаграда.
 
bTV Cinema предлага на своите зрители четири поредни вечери с Джеф Бриджис от 3 до 6 август от 21:00 ч. 

* * * * * * *
 
В края на тази минипанорама, на 6 август, е българската телевизионна премиера на приключенското фентъзи „Седмият син“, където Бриджис играе единствения останал воин от мистичен орден.
Той пътува по цялата земя, за да открие герой, който, според предсказанията, ще се роди с невероятни сили – последния Седми син (Бен Барнс). Изтръгнат от спокойния си живот на рибар, неподозираният млад герой се впуска в дръзко приключение заедно със своя закоравял в битките ментор, за да срази кралицата на мрака (Джулиан Мур) и нейната армия от свръхестествени убийци, които тя е пратила срещу кралството им.
 
Преди това филмовият канал ще покаже крими драмата „На всяка цена“ от 2016 г., където на Бриджис партнират Дейл Дики, Бен Фостър и Крис Пайн, и екшън комедията „РПУ Оня свят“ от 2013 г. с Райън Рейнолдс, който изпълнява другата главна роля.
 
В неделя, 5 август от 21 ч., bTV Cinema ще припомни и една от първите култови роли на Джеф Бриджис – в криминалната комедия „Големият Лебовски“. В класиката от 1998 г. участват още Джон Гудман, Джулиан Мур, Стив Бушеми и Филип Сиймор Хофман. 


ИЗБРАНО