Financial Times открива център в София - интервю за ”UpDate”

20 юли 2018 | 14:23 Дачев
Кейт О'Риърдън (Cait O'Riordan), продуктов мениджър на Financial Times, в предаването UpDate тази събота: „Дойдохме в България заради талантливите инженери и експерти в технологиите“
 
Защо медийният гигант Financial Times реши да открие развоен център в българската столица - oтговор на този въпрос ще даде О'Риърдън, chief product and information officer (CIO), в екслузивното си интервю тази събота вечер, 21 юли 2018 от 19:30 часа по Bloomberg TV Bulgaria.
 
„Първо и най-важно: решението да дойдем в България беше заради хората и за да открием място, на което можем да работим с много, много талантливи инженери и експерти в технологиите, които разбират бизнеса на Financial Times. Но по-важното - които могат да изградят наистина висококачествени продукти и услуги за FT. 
 
Ние сме напълно убедени, че сме намерили правилното място. България има много силно наследство в сферата на технологиите“, казва О'Риърдън пред водещата Елена Кирилова
 
* * * * * * *
 
Неделното издание на предаването ще представи проекта "Red Paper Plane", който въвежда дизайн-мисленето в игри за малки деца.
 
В неделя, 22 юли, другият водещ на технологичното предаване Бойчо Попов ще срещне зрителите със семейство предприемачи, които вкарват такава идея в игри за деца на възраст от 3-4 години. С помощта на проекта, Цветелина и Георги Камови откриват, че интересите на децата са ориентирани не към крайната цел в игрите – предмета, а към самата дейност, която извършват. 
 
Проектът показва, че децата, които си играят напр. с колички, често искат да станат автомобилни дизайнери или състезатели – да създадат собствен автомобил от нулата, да го ремонтират, подобряват, да се състезават по собствена писта.


ИЗБРАНО