Ан Райс прави сериал по ”Вампирски хроники“

18 юли 2018 | 10:37 Дачев
От години се подготвя сериал по „Вампирски хроники“ ("The Vampire Chronicles") на прочутата американска писателка Ан Райс (Anne Rice).
 
Както е известно, „Интервю с вампир“ е първата ("Interview with the Vampire", 1976 г.) книга от нейната поредица, която бе екранизирана успешно в кино през 1994 г. от Нийл Джордан с участието на Том Круз като вампира Лестат, при това в компанията на Брад Пит и съвсем малката Кирстен Дънст. Няколко години по-късно се появи и продължението - „Кралицата на прокълнатите“, отново за голям екран, но то не пожъна желания успех. През 2009 г. се заговори за нов опит за пренасяне на „Вампирски хроники“ в кино, като този път Робърт Дауни мл. бе избран да изпълни ролята на Лестат. 
 
След няколко промени в творческия екип, в крайна сметка през 2016 г. Ан Райс обяви, че се отказва от идеята за кинопоредица и вместо това ще прави телевизионен сериал, заедно със своя син Кристофър.
Най-после е ясно и коя компания ще се заеме с производството му – интернет платформата Hulu. 
 
Все още не са ясни подробности за сюжета на новия сериал.
 
Поредицата на Райс включва общо 11 книги, така че има достатъчно материал за няколко сезона. А и бихме имали възможност отново да се насладим на неустоимия (и неумиращ) Лестат. Интересно кой ще е актьорът, който ще бъде избран да го пресъздаде на малкия екран.


ИЗБРАНО