Биляна Гавазова с отличието „Икономика на светло“

18 юли 2018 | 09:40 Дачев
Признание за водещата на рубриката „Чети етикета“ от сутрешния блок на bTV

Биляна Гавазова стана носител на приза „Икономика на светло” на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).
На церемония снощи в София, водещата на рубриката „Чети етикета“ в „Тази сутрин“ по bTV бе наградена като журналист, допринесъл за промяна на обществените нагласи за нетърпимост към сивата икономика.
 
Отличието „Икономика на светло” се връчва за пета поредна година. На събитието в "София хотел Балкан" (известен като "Шератон") присъства и премиерът Бойко Борисов, който направи изявление пред журналистите за изсветляването на сивата икономика.
 
Сред мотивите на журито да награди Биляна Гавазова са „задълбоченост, професионализъм и активна гражданска позиция в създаването и поддържането на рубриката „Чети етикета“. Нейните журналистически материали, репортажи и интервюта обикновено предизвикват широк обществен дебат, както и незабавната реакция на държавните институции, проверки, експертни и консултативни съвети за подобряване качеството на живота на хората и дори предложения за промени в законодателството. Тя е сред най-популярните лица в родния ТВ ефир, един от водещите на bTV Новините, а неофициално е наричана от колегите си „телевизионният омбудсман“.
 
„Тази награда е и отговорност за нас, за екипа на сутрешния блок, защото означава много тежка работа, самата награда е изключително тежка. Така че работата ни оттук нататък ще става по-тежка за да оправдаваме това доверие,“ сподели Гавазова след церемонията по награждаването.
 
Водещата благодари на всички зрители, които се доверяват всяка сутрин на сутрешния блок, както и на целия екип на bTV за доверието да прави рубриката „Чети етикета“ всеки понеделник и петък в ефира на „Тази сутрин”.
 
* * * * * * *
 
Отличието „Икономика на светло” е поредното за Биляна Гавазова след като в края на миналата година стана първият журналист, отличен от Съюза по хранителна промишленост - за своята работа по отразяване на темите в бранша.
 
Водещата беше наградена и от Синдиката на българските учители за „Журналист на годината 2017“. 


ИЗБРАНО