”Гласът на серийния убиец” по CBS Reality след две седмици

18 юли 2018 | 08:55 Дачев
Оригиналната продукция на риалити канала тръгва на 5 август 2018 и ще се излъчва всяка събота и неделя в 22:00 ч.
 
"Гласът на серийния убиец" ("Voice of a Serial Killer", 2017) по CBS Reality:
В трезорите на полицията се съхраняват интервюта с някои от най-известните убийци и серийни убийци в света. Изпълненият с напрежение драматизиран сериал възприема нов подход, като прави публично достояние и придава живот на изопващите нервната система истински записи на признанията на убийците Робърт Блек, Денис Нилсен, Ким Едуардс, Тед Бънди, Елизабет Уетлауфър и Айлийн Уорнос (Robert Black, Dennis Nilsen, Kim Edwards, Ted Bundy, Elizabeth Wettlaufer, Aileen Wuornos)
 
Използвайки актьори и лип синк технологията, звукът оживява и позволява на аудиторията да бъде въвлечена в признанията на серийни убийци, лице в лице със злото. Полицейските разпити са допълнени от драматични възстановки на самите престъпления и са допълнително подкрепени от интервюта с експерти и полицейски служители.
 
Професорът по криминология Дейвид Уилсън (David Wilson) и професорът по съдебна психология Майкъл Брукс (Michael Brookes), носител на Ордена на Британската империя, слушат и анализират записите на убийците, осветявайки пътя им от престъплението до признанието.

* * * * * * *

Седмица по-късно, от 11 август, веднага след тази поредица тръгва друга - сезони 3 и 4 на "Слава чрез убийство" ("Murder Made Me Famous"), двойни епизоди в 22:50 ч., всяка събота и неделя.

Тя разглежда убийците, придобили публична известност, след като техните престъпления са предизвикали медийна лудост. 
Разстройващата психология, която се крие зад едно убийство, отдавна е благодатен материал за телевизията, книгите и филмите, но защо някои убийци приковават вниманието на милиони хора?
 
Всеки едночасов епизод включва драматични възстановки на известни престъпления, използвайки архивни материали и задълбочени коментари на хората, свързани със случая. Разкриват се извратени личности, попаднали под светлината на прожекторите.
 
Коментатор е известният Стив Хелинг (Steve Helling) – автор и криминален репортер на „People“, който разглежда няколко ключови криминални истории, след които изчезването на Натали Холоуей и Лейси Питърсън.

* * * * * * *

Преди това, още от 1 август, сряда, ще видим премиерата на "Разкрити убийства с Донъл Макинтайър" ("Donal Macintyre's Murder Files"). Поредицата е кратка и завършва в петък, 3 август, като излъчването е предвидено от 22:00 ч. в тези делнични вечери.

Повторенията са през уикендите - двойни епизоди от 00:30 ч.

Документалният сериал е представен от известния репортер под прикритие и криминолог Донъл Макинтайър, който изследва някои от най-ужасните и интригуващи престъпления от поседно време чрез преживяванията от първо лице на хората, съдействали за тържеството на правосъдието.
 
Всеки епизод включва задълбочено интервю с главния детектив, който е разрешил въпросния случай. 
Използвайки драматични възстановки, архивни ленти и полицейски записи, Макинтайър превежда зрителя през всички обрати, пречки и опасности до повратната точка, довела до разрешаването на случая.
 
Зрителят ще разбере каква е цената за разкриването на един сложен случай, докато наблюдава дълбокия емоционален ефект върху хората, работещи по него.


ИЗБРАНО