Научни експерименти и тайните на човешкото тяло по Da Vinci

16 юли 2018 | 12:08 Дачев
И през август 2018 г. по "Da Vinci" продължават страхотните научни експерименти.
 
Стив Спанглър се завръща с нови епизоди от сезон 2 на „Изследователи: Направи си сам наука“. Стив отива до супермаркета за неща, които можете да използвате, за да си направите сами научна магия. Показва как да напълним чаша с вода и след това да накараме водата да изчезне. 
 
После той създава няколко страхотни проекта на базата на науката, които можете да направите с неща от железарията. Ще покаже и как да построите катапулт за тениски и ще представи вещество, което кара сладкото да се плъзне от хляба и боята от човешкото тяло. Водещият разкрива и тайните на някои от любимите си опити, като експлодиращи балончета, които можеш да държиш в ръка, и показва как да замразим вода с ума си. 
 
Вижте Стив и когато той си почива в задния си двор с научни номера и изобретения, които можете да направите навън. Разкрива тайната на това как да отворим вратата на кола със силата на ума си и показва как да балансираме топка върху струя вода. Също така той показва опит, който можете да направите вкъщи, за да покаже силата на въздушното налягане. Това ще е една невероятна демонстрация, в която Стив ще накара 200-литров стоманен варел да се смачка. 
 
Не пропускайте и конкурса на ,,Направи си сам наука" за най-невероятен експеримент, основан на третия закон на Нютон - всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. Победителят ще направи експеримента си в оргомен мащаб.
 
* * * * * * *
 
Операция "Ох!" с нови епизоди - всеки петък в 17:05 (двоен епизод)
 
Знаете ли какво става, ако не си мием ръцете…  или какво да правите, ако някой счупи крак… или как да помогнете на задавил се човек… Не пропускайте новите срещи с двамата умни и забавни лекари-близнаци, Крис и Ксанд ван Тулеке, които пътешестват из медицината и биологията, за да ни покажат как точно функционира нашето невероятно и удивително тяло!
 
Вижте как лекарите се опитват да надхитрят телесната си температура, а д-р Крис тренира тялото си, за да измами детектор на лъжата. После докторите палят храна в името на науката, Ох-мобилът е готов за работа и разрешава още медицински мистерии, а д-р Крис се среща с човек с бионично око… Също така те се състезават, за да покажат какво става когато се запуши кръвоносен съд, опитват главозамайващ номер, за да тестват концентрацията и се опитват да разберат защо кожата ни се набръчква в банята. След това Д-р Крис и д-р Занд откриват скоростта на нервните импулси и пробват трик, за да накарат любимата ти торта да изглежда по-голяма. Вижте ги и когато с помощта на оперен певец те разкриват скритите мускули, които ни карат да дишаме.
 
Не по-малко интересно е и всичко, което се случва в спешното отделение. Дошъл е пациент, който  се е наранил, докато е правил стойка на ръце, друг – със счупена китка след падане от пързалка, трети – със заседнал в носа бонбон, четвърти – паднал от кон… Там има и пациент с мистериозни болки в корема и друг, който е срязал крака си на колело си. Нахлуват и пациенти, ранени при игра на ръгби и правещи се на супергерои…
 


ИЗБРАНО