”Обажда се убиец” от 7 август по Crime + Investigation

12 юли 2018 | 18:26 Дачев
През август 2018 г. канал "Crime + Investigation" ни предлага новата поредица "Обажда се убиец", която тръгва на 7 август в 23 ч. и ще се излъчва всеки вторник.
 
Документалният сериал показва интригуващи и необичайни случаи на убийства, при които убийците са позвънили на 999, за да съобщят за престъплението. Изследват се и се разбулват странните причини за това, някой да съобщи за собственото си престъпление, като се разследват случаи на убийства, планирани предварително с голямо коравосърдечие - убийците са вярвали, че действията им няма да бъдат разкрити. 
 
Ще видим 8 отделни случая на убийства във Великобритания и САЩ, при които убийците са повикали спешна помощ в опит да се представят за невинни. 
 
Всеки от епизодите описва истината – от инкриминиращото обаждане до осъждането, показвайки, че-  независимо от плана - правосъдието никога не може да бъде избегнато.

* * * * * * *

Други програмни акценти на канала през най-летния месец са поредиците "Роби Колтрейн представя: Разобличаващи улики" (сезон 2) от 13 август, понеделник в 23 ч. и "Първите 48 часа" от 24 август, петък в 23 ч.
 
В отличения с награди сериал, Колтрейн разкрива 8 от най-тежките, най-сложните и най-объркващите случаи на убийства, разследвани някога от английската полиция. Това е документ за изкуството на детективите, които използват уменията и решителността си, за да разрешат наглед неразрешими случаи, тъй като единствената разлика между успеха и провала са жизненоважните доказателства.
 
Случаите на убийство, при което няма заподозрени, няма следи и евентуално няма дори тяло, представляват най-тежкото изпитание за разследващите. Повечето жертви на убийства са познавали своя убиец, затова в много случаи убийствата се разрешават лесно. И въпреки това, 20% от убийствата във Великобритания се класифицират като “неизяснени обстоятелства“. 
 
Първите 48 часа“ пък отвежда зрителите зад кулисите на разследванията от реалния живот, проследявайки детективите, разследващи случаи на убийства в първите критични 48 часа от разследването, когато те се надпреварват с времето, за да разрешат своите случаи, давайки на зрителите безпрецедентен достъп до сцените на престъпленията, разпитите и действията на съдебната медицина. 
 
Едночасовата програма проследява различни детективи от няколко избрани екипа, разследващи убийства, докато те вървят по следите на сензационни случаи – всеки от тях с часовник, отброяващ с все по-бърз и неумолим ход изтичащия 48-часов срок.


ИЗБРАНО