Цветанка Ризова дари на ученици декорите на студиото си

6 юли 2018 | 11:24 Дачев
Водещата на „Лице в лице“ Цветанка Ризова дари декорите на досегашното си студио на ученици, които продуцират собствено предаване и емисия новини. 
 
Сетът на най-гледаното актуално предаване в България ще даде нов облик на ученическата телевизия на 143 СУ „Димчо Дебелянов“ в София, които са дългогодишни партньори на bTV. 
 
В началото на лятото започна изграждането на ново високотехнологично студио за новините и делничните актуални предавания на медията, сред които е и „Лице в лице“. Вместо да бъде рециклиран обаче сетът, на който Цветанка Ризова посреща актуални събеседници, ще стане част от практическото обучение на учениците в сферата на телевизията.
„Самички са пожелали този декор да отиде при тях, да се обучават, да работят върху него. За мен това е начин не само декорът да оживее. Ценността е, че те харесват предаването и че това предаване им е направило впечатление“, коментира водещата.
 
Учениците, които получиха дарението, са дългогодишни приятели на редакцията. През лятото на 2017 те бяха част от международна лятна академия в областта на цифровите медии, на която екипът на "bTV Новините" демонстрира последните иновации в телевизионната журналистика.
 
„Новият декор ще накара самата новинарска емисия да изглежда по по-интересен и съвременен начин“, казват децата.


ИЗБРАНО