Рали Твърдица - по Евроком на 7 и 8 юли

30 юни 2018 | 08:45 Дачев
За четиринадесети пореден път, на 7-8 юли (събота и неделя) тази година ще се проведе 14-то автомобилно рали „Твърдица“ 2018. То ще бъде първи кръг от календара на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС), провеждано в началото на лятото.
 
Телевизия Евроком ще излъчва на живо:
7 юли
- церемониален старт, от 16:00 ч. на 7 юли
- супер специален етап СЕ- 3 – пл. „Свобода“, гр. Твърдица от 19:30 ч.
8 юли
- награждаване от 15:00 ч.
 
На старт ще застанат шампионите по рали за 2017 г. Тихомир Стратиев и Добрин Борисов, вицешампионът Григор Григоров, Мирослав Ангелов със своята чисто нова "Шкода Фабия Р 5", Даниел Попов с "Опел Адам", Йордан Атанасов и Георги Василев с несменяемите кавалеристи "Мицубиши Ево 9", съзвездието на "Хюндай Рейсинг Трофи", селекционирало екипажи от далечна Швеция, Полша, Грузия и Италия и нашия млад талант Денис Станчовски, както и всички, които са отдадени на рали дисциплината.
 
И тази година няма да липсва красота и нежност на ралито – Диана Стоянова и Иванела Иванова ще се включат наравно в битката с мъжете със своя нов автомобил "Хонда Сивик".
 
Дължината на ралито е 214 км, от които 96.69 км. са състезателни и са разделени на 7 скоростни етапа. Стартът ще бъде даден на 7 юли в 16:00 часа на площад „Свобода“ в град Твърдица. Ще се състои церемониалното преминаване на колите от подиума на състезателната арка и под аплодисментите на публиката екипажите на участващите пилоти ще се отправят за последни приготовления преди същинското начало на надпреварата. 
 
В 17:40 е стартът на първи скоростен етап „Предела“ /23.55 км./ и „Боров Дол“ /7км./, след което следва Супер специален етап.
 
През втория състезателен ден екипажите ще преминат 64 км на спускане през Твърдишкия Балкан, за да стигнат отново до подиума на официалната арка. Скоростният етап 4/6 „Чумерна“ ще бъде загрявка за екипажите преди сериозния „Твърдица“ /24км./, който ще стартира от разклона за хижа Чумерна и ще финишира в гр. Твърдица.
 
След направена една обиколка, екипажите ще имат кратка почивка в зона за прегрупиране и 30 минутен сервиз, за да се подготвят за повторно атакуване на планината и борба за бонус точки в седмия етап „Твърдица“ – POWER STAGE.


ИЗБРАНО