YouTube поръча сериал на Джордж Клуни, играе Дънст

26 юни 2018 | 14:28 Дачев
36-годишната американска актриса Кирстен Дънст ще изпълни главната роля в сериала "Да се превърнеш в Бог в централна Флорида" (“On Becoming a God in Central Florida”) - черна комедия, изпълнителен продуцент на която е компанията на Джордж Клуни и Грант Хеслов "Smokehouse Productions". Информацията е на онлайн изданието The Wrap.

Сценарият е на Робърт Фънки (Robert Funke), който миналата година дебютира в пълнометражното кино като съавтор на текста на фентъзи-хоръра "Лабиринтът", и на Мат Лъцки (Matt Lutsky). Творческият тандем ще бъде също изпълнителен продуцент. Премиерата се очаква през 2019 г. в интернет по канала YouTube Premium - новото име на YouTube Red. Гигантът в сферата на видеосподелянето, собственост на Google и ръководен от мултимилионерката Сюзан Воуджиски, е поръчал 10 епизода.

Досега проектът се разработваше от AMC.

* * * * * * *

Дънст също ще бъде сред изпълнителните продуценти и ще се превъплъти в Кристал Гил, отскоро вдовица, работеща в аквапарк в Орландо, която пробива пътя си да оглави финансовата пирамида "Founders American Merchandise" - компанията всъщност я е довела до фалит преди това. Действието се развива в началото на 1990-те години.

Продуцент е "TriStar Television", шоурънър е Еста Спалдинг, а режисурата е поверена на 34-годишния Чарли Макдауъл, който през 2014 г. като дебютант спечели сърцата на кинокритиците в Сан Франсиско с романтичното фентъзи "The One I Love" с участието на Марк Дюплас, Елизабет Мос и Тед Дансън.

По-рано тази година, YouTube навлезе в сериалите със своята оригинална продукция "Cobra Kai" (10 епизода х30 минути) - продължение на "Карате кид" от 1984 г. По-малко от седмица след премиерата й на 4 май, видеострийминг компанията поръча втори сезон за следващата година. Реализиран от "Sony Pictures Television" и "Overbrook Entertainment", първият епизод на онлайн сериала "Cobra Kai" генерира над 20 милиона виждания. Главните роли са на Уилям Забка (номиниран за Оскар през 2004 г. като продуцент на късометражен филм) и на Ралф Мачио (звездата от оригиналната трилогия 1984-1986-1989 г.).

*
 * * * * * *

Самият Джордж Клуни все още се възстановява след провала на своята психодрама "Райско кътче в ада" ("Субурбикон", 2017), като му предстои да режисира и пилотния епизод (или два епизода) на минисериала "Параграф 22" (2019 г., отново в интернет - по Hulu), което е различно от първоначалната идея той да режисира и шестте епизода заедно с Елън Кюрас и Грант Хеслов.  Клуни има и роля в поредицата. В момента Клуни започна преговори с 20th Century Fox за режисурата на кинопроекта "Ехо" ("Echo") в жанра трилър фантастика.


ИЗБРАНО