Политика и власт: ”Колекцията” от 1 юли по Epic Drama

25 юни 2018 | 11:04 Дачев
Продукцията под шапката на BBC Studios "The Collection" (2016 г.) в 8 едночасови епизода е създадена от американеца Оливър Голдстик (номинация за "Еми" за "Грозната Бети", който е и изпълнителен продуцент на британо-американо-френския минисериал. В ролите са Ричард Койл, Мами Гъмър, Том Райли, Макс Дикън, Франсис де ла Тур, Джена Тиъм, Аликс Поасон и др.
 
Вижте трейлъра (30 сек., дубл. на български език)
 
Саундтракът на романтичната историческа драма е на швейцарския композитор Доминик Шерер и получи номинация за наградата "Айвър Новело" за 2017 г. Шерер не за пръв път създава изключителна музика за тв сериали. Сред предишните му постижения се нареждат "Криминалните случаи на Мис Марпъл", "Улица Рипър" и последният му голям проект "Вдовицата".
 
Сюжет:
Философска и модерна история за цената на успеха по време на ключов момент в историята на Франция. Париж, 1947 година. Модна империя израства от пепелищата на пострадалия от войната град. Управлявана от зашеметяващия с чара си и напълно безскрупулен Пол Сабине, "Къщата на Сабине" налага нови правила в следвоенния моден свят. 
 
Зад блясъка и елегантността, обаче, е скрита ужасяваща тайна, която може да подкопае деликатния успех на компанията. Всъщност новата ера във висшата мода се дължи на творческия размах на по-малкия брат на Пол - Клод, безразсъден и обичащ удоволствията. Пол и Клод са преживели войната, но на каква цена? Задава се нова битка, която заплашва да раздели семейството. Брат ще застане срещу брата, съпруг - срещу съпругата, протеже - срещу ментора...
 
* * * * * * *
 
Още по Epic Drama през юли 2018 г:
 
"Полдарк" ("Poldark", Великобритания) - сезон 2 продължава от неделя, 1 юли в 22:00 ч. (10 епизода).
Популярната поредица спечели голямо признание с "Наградата на публиката" БАФТА и награда за главната роля на Ейдън Търнър от ТВ наградите на журналистическата гилдия.
 
1790 година, въздухът мирише на бунт и революция. Рос Полдарк трябва да се бори за свободата си, когато Джордж Уорлегън се опитва да го обеси като революционер. Докато Франсис и Елизабет наблюдават събитията с ужас, дали Демелца ще успее да спаси Рос от самия него? Потънали в дългове, Рос и Франсис се опитват да излекуват стари рани, като обединяват силите си в нова мина далеч от семейство Уорлегън. Рос и Елизабет се озовават заедно при непредвидени обстоятелства и Рос рискува всичко в отчаяно контрабандно начинание. Междувременно съдбата на семейство Полдарк се свързва по неочакван начин с д-р Дуайт Енис и младата наследница Каролин Пенвенън. 
Семейство Полдарк трябва да изглади различията си веднъж завинаги, но на каква цена?
 
"Отряд Хикс" ("X Company", Канада) - сезон 3 от вторник, 3 юли в 22:00 ч.
Ключовите фигури от отряда приближават финалната фаза на последната им мисия заедно. Те се надяват да нанесат удар на врага, който може да промени хода на войната. След шокиращите и отрезвяващи загуби на Том и онези, които умират в Диеп, е по-трудно отвсякога да се поддържа вярата. Границите на човешкия морал са преминати до такава степен, че не е лесно да се различи добро от зло. 
Отрядът се сблъсква с жестоката истина, че ако искаш да победиш врага, понякога ти трябва да станеш... враг.
 
"Династията на Тюдорите" ("The Tudors", Ирландия, Канада, САЩ) - сезон 3 от петък, 20 юли в 22:45 ч.
След екзекуцията на Ан Болейн (Натали Дормър), крал Хенри VIII (Джонатан Рис Майърс) се жени за третата си съпруга Джейн Сиймор (Анабел Уолис), убеден, че тя е жената, определена от съдбата да го дари със син. 
Въпреки че бременността на Джейн е повод за радост, властта не Хенри е застрашена поради бунта на гражданите в Англия и усилията на папата (Питър О'Тул) в Рим, решен да спре разпространението на протестантството. Тъй като атаките над новата църква предсказват проблеми за краля, все по-могъщият Томас Кромуел (Джеймс Фрейн) удвоява усилията си да сломи католицизма в Англия.
 
Джейн умира скоро, след като дарява Хенри с първия му син, а Кромуел иска да се възползва от трагедията, за да намери нова съпруга, която ще им доведе съюзниците, необходими за отблъскване на католическата инвазия. Усилията му обаче са подкопани от най-верните поддръжници на Хенри. Измъченият Хенри се бори да удържи позицията си като глава на своята църква, но никой не е в безопасност от все по-пълно обземащата го лудост.
 


ИЗБРАНО