Клаудия Кардинале и Джулиана де Сио в нов сериал по bTV

20 юни 2018 | 08:53 Дачев
Една от най-обичаните италиански актриси - Клаудия Кардинале - е голямата звезда в новия романтичен минисериал „Салон за красота“ ("Il bello delle donne... alcuni anni dopo", 2017 г.).
Премиерните за България епизоди започват на 2 юли 2018 г. и ще се излъчват всеки делничен ден в 21:30 ч. по bTV, на мястото на приключващия друг италиански романс - "Страсти в Тоскана".
 
По италианския "Canale 5" от "Салон за красота" са излъчени 8 епизода по 80 минути. В продукцията участва и Джулиана де Сио, позната на българската публика от сериала „Октопод“. Наскоро тя гостува в България по повод третия Фестивал на италианското кино (11-16 юни).
 
Главната роля в „Салон за красота“ се изпълнява от Мануела Аркури, позната от излъчващата се в момента сага „Убежище от грехове”.
Родена през 1977 г., фотомодел, актриса и водеща в РАИ, в пика на моделския си период Мануела е най-търсената италианка във виртуалното пространство. Започва кариерата си на 14-годишна възраст с участия във всевъзможни конкурси за красота. Била е сред 50-те най-желани жени в света в класация  на сп. „Макс".

Новият сериал е спин-оф на едноименна поредица в три сезона от 2001 г. с участието на Стефания Сандрели, а някои от актьорите в оригиналната поредица като Джулиана де Сио и Масимо Белинцони повтарят ролите си. В сегашната продукция трябваше да се завърне и голямата италианска актриса Вирна Лизи (най-добра актриса от фестивала в Кан и носител на награда "Сезар" за кинофилма "Кралица Марго", 1994, носител на 4 награди и 4 номинации "Давид ди Донатело", награда от кинофестивала във Венеция 2011 г. и др.). Тя обаче почина на 73 г. точно преди началото на снимките; по тази причина "Салон за красота" (2017) е посветен на нея.
 
Сценарист и на оригинала, и на продължението е Теодосио Лосито.
 
Сюжет:
 
Икономическата криза в Eвропа се отразява зле на малкото италианско градче Орвието. Лука е принуден да затвори фризьорския салон там и да потърси нов начин за препитание. Той заминава за столицата Рим заедно с новата си приятелка Лаура – фризьорка с финансови проблеми, която живее със своята внучка и нейните тийнейджърски драми.

В Рим, Лука и Лаура се запознават с Джесика – разочарована от любовта на Сам млада жена, която се сприятелява с Франсоаз и симпатичната госпожа Джермана. Лука и четирите жени отварят нов фризьорски салон в центъра на Рим. Историята на новия им бизнес обаче е застрашена от стар враг на Лука – амбициозната Анализа Ботели.
 
За героите:
 
Джесика (Manuela Arcuri) има фризьорски салон в периферията на Рим. Самуеле – бащата на детето, което очаква - я изоставя. След скандал с него Джесика загубва бебето си, губи и бизнеса си. Сама и отчаяна, тя не знае какво да направи. С помощта на Джермана, Франсоаз и Лука, тя успява да се възстанови и да отвори нов фризьорски салон в центъра на Рим.
 
Лаура (Claudia Cardinale) е фризьорка, която работи с Лука още в Орвието. Тя търси работа, за да може да издържа внучката си Клаудия. Дъщерята на Лаура умира от наркотици и така Лаура е станала единствен настойник на Клаудия. Когато салонът в Орвието затваря врати, Лаура заминава с Лука за Рим.
 
Анализа Ботели (Giuliana de Sio) се завръща отново в Рим след 13-годишно отсъствие. Тя има връзка с кандидата за кмет на града. Тя открива, че Лука има нов бизнес в Рим.
 
Джермана (Ана Галиена) е омъжена за Еудженио. Самуеле я лъже, за да получи информация за бизнеса й и за да й го отнеме. Джермана решава да се разведе и да започне отново, като обедини усилия заедно с Джесика и Франсоаз.
 
Франсоаз (Алесандра Мартинес) е архитект. След като нейни снимки се появяват в онлайн издание и предизвикват публичен скандал, тя решава да създаде фирма и да стане съдружник с Джермана, Джесика, Лука и Лаура.
 
Лука Манфриди (Масимо Белинцони) заминава за Рим, за да възстанови бизнеса си с помощта на Лаура. В Рим обаче се среща със стара своя неприятелка – Анализа.



ИЗБРАНО