”Гладиатори в кухнята” в сряда и петък - юни и юли по bTV

18 юни 2018 | 12:06 Дачев
Сребърната финалистка на MasterChef Цветомира Ванчева ще даде старт на поредицата „Гладиатори в кухнята“ в токшоуто „Преди обед“ по bTV - на 20 юни. Всяка сряда и петък през месеците юни и юли ще бъдат представяни избрани рецепти на участниците в MasterChef 4.
 
Варненката с юридическо образование и безспорен кулинарен талант ще демонстрира една от печелившите си рецепти пред репортера Венета Георгиева.
Тя ще покаже, че авторската й интерпретация на лаврак с бели аспержи и картофено пюре е напълно възможна и бърза за създаване в домашни условия, ако в нея се вложи добра подготовка, внимание към детайла и щипка любов. 
 
Цветомира ще използва лаврак, пресни картофи, бели аспержи, лимон, каперси и сметана, които ще превърне в наслада за всички сетива. Първа стъпка в 30-минутната рецепта е да почисти пресните картофи, да ги овкуси със зехтин и сол и да ги сложи във фурната да се пекат. След това ще кипне сметаната и при непрекъснато разбъркване ще я сгъсти, за да получи кремообразна структура и карамелен вкус. Тя ще обели няколко бели аспержи и ще ги грилова за няколко минути в тиган с малко зехтин. След това ще филетира рибата като внимава да отстрани всички кости, а след това ще я запържва на тиган за 3 минути от страната на кожата и 2 минути от страната на месото. Когато картофите се изпекат, Цветомира ще ги добави към редуцираната сметана и ще ги пасира, а комбинацията от солен и сладък вкус ще допълни чудесно рибата. Тя ще ги аранжира заедно с няколко от изпечените картофа, аспержите и рибните филета, а за финал ще гарнира с няколко капки лимонов сок за свежест и няколко каперси. 
 
Пред екипа на „Преди обед“ по bTV Цветомира ще сподели, че записването за MasterChef се е случило напълно спонтанно. Докато е приготвяла вечеря за малката си племенница, тя вижда рекламата за кастингите и решава, че любовта й към готвенето и вкусната храна, която приготвя са добро основание да попълни анкетната карта. 
 
Чувствала се е леко неуверена в началото, защото отговорността и емоциите пред камерата  са много различни от тези пред телевизионния екран. През целия ход на шоуто тя е чела книги и статии, интересувала се е от последните тенденции на световната сцена и е черпила знания от журито и гост готвачите, за да може да приложи наученото в осъществяването на бъдещите си кулинарни планове.
 
Тя планира да отвори собствен интернационален ресторант в столицата, в който да предлага авторско меню и да радва хората с отлични вкусове. В момента е ангажирана като мениджър на заведение за хранене и често влиза в кухнята. 
 


ИЗБРАНО