”Търси се” закрива сезон 14 с красивата селска кръчмарка

14 юни 2018 | 09:22 Дачев
Последната за този сезон среща на Меги и Нели започва в 11:00 ч. на 17 юни, неделя, когато гост на bTV е младата актриса Искра Донова - един от главните персонажи в сериала „Скъпи наследници“. В него тя се превъплъщава в ролята на Снежана, красивата кръчмарка на село Бели Вит. 
 
В предаването, продуцирано от Денис Ризов, ще видим още: актрисите Койна Русева и Ирини Жамбонас, родителите, по-големия брат и по-малката сестра на Искра, както и приятелското семейство – Невена Калудова и Пьотр Кшемински. Шоуто обещава да бъде пъстро, интересно, цветно и много обичливо.
 
Искра Донова е загадъчна и пряма, обожаваща семейството си, но преди всичко – много талантлива. Тя е един от главните персонажи в сериала - едновременно мъжко момиче и еманципирана жена. 
"Обичам да съм заета, защото след това си почивам щастлива, че съм свършила нещо" - споделя Искра в „Търси се“. Но още по-изненадващо звучат думите й: „Нищо не търся, аз съм си супер, наистина. Така съм от доста време. Нямам никакво неразбирателство със себе си. Нещата, които искам да коригирам, се боря да ги коригирам“. 
 
* * * * * * *
 
„Хубаво ми е с теб бе, момиче. Обичам да си партнирам с теб, обичам да те гледам на сцената и на малкия екран. Обичам да разхождаме кучетата по разни интересни места. И да знаеш – вече си шия рокля за твоята сватба!“
Този забавен монолог е на актрисата Койна Русева, един от най-близките хора на Искра. 
По повод сватбата, Донова отвръща през смях, че никога няма да покани Койна на сватбата си - защото ще й „прецака събитието“!
 
Мария Баева и Иван Донов, родителите на Искра, я определят като тиха дивачка, при която крайният ефект е добър. Не крият, че първата й сценична проява на 4 години в детската градина е била пълен провал...
Тя държи на детайла - посочва баща й. Майка й допълва, че е решителна, а след приемането й в НАТФИЗ се е променила и е станала нов човек. „Случва се да падне, но много бързо се изправя. Тя е по-скоро смелият рицар, отколкото глезената принцеса“, допълва Мария Баева.
 
Андрей и Ива – братът и сестрата на Искра, също я определят като човек с характер, който си тежи на мястото, умее да поставя ясно целите си и приема трудностите като предизвикателства и стимул да даде всичко от себе си. 
 
Ирини Жамбонас също не пести от възхищението си.
Според нея, Искра е изключително лек човек за общуване, никога не показва какво е свършила за друг, обича се в най-здравословния смисъл на тези думи, което й помага да се измъква от всякакви негативни и горчиви ситуации. 
 
Приятелското семейство – Невена Калудова и Пьотр Кшемински, разказват забавна случка. Преди време Искра е косила тревата на вилата им по оскъдно облекло, което пък предизвикало задръстване от ценители на улицата пред къщата...
Невена определя Искра като моногамна в любовта и като човек, който трудно се разделя и трудно успява да скъса докрай.


ИЗБРАНО