Четиримата финалисти в „Гласът на България“-5

28 май 2018 | 12:29 Дачев
След изключително оспорвана полуфинална битка, 12 зрелищни изпълнения миналата вечер и близо 1,1 милиона телевизионни зрители на bTV, Ния Петрова, Виктория Динкова, Оливия Николова и Рафаел Пашамов надделяха над останалите участници и извоюваха местата си на големия финал в пети сезон на „Гласът на България“. 
 
Следващата неделя, 3 юни, четиримата финалисти ще влязат  в последното и най-важно съревнование за титлата „глас на България“, голямата награда от 50 000 лева и подаръка от шоуто - първа авторска песен (готова песен с авторски текст и музика, бел.ред.).
 
Битката за четирите финални места в неделя вечер беше жестока и безмилостна - и от общо 12 полуфиналисти, осем напуснаха шоуто. Зрителите подкрепяха своите фаворити чрез sms-гласуване, докато гледаха изпълненията им, а в края на шоуто водещите Pavell & Venci Venc’ обявиха изпълнителя от всеки отбор, събрал най-голяма зрителска подкрепа.
 
По време на двучасовия концерт на живо музикалното състезание бе не само между участниците, но и между треньорите, които подбраха за талантите повече български песни, както и микс от класически поп и рок парчета. 
Определяната за един от фаворитите в шоуто Виктория Динкова закри втория концерт на живо и отново завладя сцената с гласа си, което й осигури мястото на финала като безапелационен победител в тима на Поли Генова.
Емоционалното изпълнение на Рафаел Пашамов пък не даде шанс на конкурентите му Мария Пашалийска и Ягода Тренева да го изместят от първото място в отбора на Графа.
В тима на Иван Лечев оспорваната битка между талантливите Ния, трио „Тринити“ и Никола Здравков, приключи с победа за Ния, чийто тембър надви със силата си останалите и зрителите избраха именно нея за техен фаворит на финала.
Единственият кавалер в отбора на Камелия - Никола Чочев, нямаше шанс срещу мощните гласове на Никол Тодорова и Оливия Николова. Макар че и двете бяха впечатляващи на сцената, зрителите предпочетоха нежната интерпретация на българската песен „Бягство“, която изпрати Оливия на финал.
 
Началото на зрелищното шоу  беше дадено от общо изпълнение на дванайсетте полуфиналисти с хита на Дони и Момчил „Ближи си сладоледа“, но в края на вечерта само Виктория Динкова, Ния Петрова, Оливия Николова и Рафаел Пашамов получиха шанса да продължат участието си в Гласът на България и следващата неделя, 3 юни, когато зрителите ще определят кой е новият „глас на България“. 


ИЗБРАНО