Скандал: Netflix отменя промоцията на ”Развитие в застой”

26 май 2018 | 09:07 Дачев
След съкрушително интервю за в-к "Ню Йорк Таймс", дадено на 23 май, американският интернет гигант Netflix отмени планираното във Великобритания прес-турне на екипа на ситком-сериала "Развитие в застой" ("Arrested Development"). Седем от членовете на екранното семейство Блът разговаряха с журналистката Сопан Деб преди старта на сезон 5, предвиден за 29 май, а аудиозаписи бяха излъчени в новините и на CNN.

По време на разговора, 77-годишната актриса Джесика Уолтър се разплака, докато си спомняше за вербалния тормоз, изпитан от нея с екранния й бивш съпруг, 73-годишния актьор Джефри Тамбър.
В края на 2017 г. заради две обвинения в сексуален тормоз на снимачната площадка, Тамбър изгуби ролята си в сериала на Amazon "Transparent", донесла му две награди "Еми" и "Златен глобус". Той не е разговарял с репортери от 17 май т.г. насам, когато мина по червения килим за гала премиерата на "Развитие в застой" в Лос Анджелис.

Първите три сезона на сериала (2003 - 2006 г.), докато той се разпространяваше от FOX Network, бяха излъчени у нас по bTV Comedy през 2011 и 2012 година. Сезон 4 (2013 г.) и новият сезон 5 (2018 г.) вече са на Нетфликс.

След интервюто от сряда, онлайн платформата излезе с изявление:
"Планирахме тази седмица да заведем екипа в Лондон, за да промотираме новия сезон и да се срещнат с феновете, но на този етап решихме да не го правим. Надяваме се това да се случи по-нататък".

Двама от екранните синове на Уолтърс - Джейсън Бейтман и Тони Хейл - изразиха чрез Туитър съжаление, че не са я успокоили, а при Бейтман - и че е застанал на страната на Тамбър. Комикът Дейвид Крос, който е в ролята на зет на Уолтърс и шурей на Бейтман, допълнително се извини, че е припомнил случай, когато самата Уолтърс също се е развикала към други от екипа по време на снимки.
 
Миналата седмица бе уреден още един скандал около сериала - недоволството на актьорите от новия монтаж на сезон 4, осъществен от създателя му Мич Хъруиц, довел до възникването на седем нови епизода. От компанията бяха "забравили" да им платят за тях...

(на снимката, ©Saeed Adyani / Netflix: Джесика Уолтър, Уил Арнет и Джефри Тамбър)



ИЗБРАНО