Дани Спартак стана №1 в сезон 1 на Hell's Kitchen България

25 май 2018 | 10:51 Дачев
Главният готвач от 2015 г. на гастротека "L'Art de Vivre" Дани Спартак, възпитаник на елитното училище за френска кухна "Le Cordon Bleu" в Лондон и бивш личен готвач на френския посланик в България, с кариера от малкото бистро „Ателие“ и от ресторант-градина "Флоранс" в Люлин, снощи стана големият победител в първия сезон на Hell’s Kitchen България.
 
Той получи парична награда на стойност 100 000 лева и договор с ресторанта на шеф Виктор Ангелов (ресторант "Chef’s Live" на партера в "Sense Hotel Sofia", бул. Цар Освободител 16).
 
Финалът на състезанието бе изключително динамичен и двамата финалисти се представиха блестящо, но по-добрата стратегия и умелото ръководство на кухнята бяха от решаващо значение за победата на Дани. Преди да се впуснат във финалния кръг от състезанието, Дани и Филип получиха задачата от шеф Ангелов да разработят собствени 4-степенни менюта, а времето, за което трябваше да го направят бе само една нощ. Разбира се, финалната задача, която двамата получиха от шеф Ангелов, бе далеч по-сложна от това да приготвят сами авторските си менюта.
 
В ресторанта на Hell’s Kitchen се завърнаха бившите участници, а финалистите си избраха отборите в честна игра. Така Дани и Филип трябваше да влязат в ролята на шеф Ангелов и да контролират по брилянтен начин своите екипи. 
 
Изборът на авторски менюта също се оказа от ключово значение. В стремежа си да покаже максимума от себе си, сложното основно ястие на Филип се оказа твърде трудно за приготвяне от неговия отбор и той значително се забави с издаването на поръчките си още в средата на вечерта. 
 
След най-важната за двамата вечерна резервация, шеф Ангелов бе готов със своето решение, като взе под внимание и анкетните карти, които попълниха гостите в ресторанта. Изборът му бе труден, но и напълно категоричен – победител в първия сезон на Hell’s Kitchen България да бъде Дани Спартак.


ИЗБРАНО