Четиримата полуфиналисти в MasterChef 4

23 май 2018 | 17:46 Дачев
Цветомира Ванчева, Лъчезара Павлова, Станислав Райчев и Николай Немигенчев отиват на полуфинала на MasterChef - в понеделник, 28 май, от 21:00 часа по bTV
 
Четиримата "гладиатори" извоюваха престижните позиции, след като се заредиха от емоционалната подкрепа на своите близки и създадоха авторски ястия, подправени с любов. След това повториха рецептата на Левон Хампарцумян за пъстърва с шафранов ориз и станаха свидетели на тежък дуел между приятели и равностойни опоненти.
 
MasterChef e накарал варненката на Цветомира Ванчева да преосмисли професионалната си реализация в юридическата сфера. Всеки урок в кухнята на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки я мотивира да развива таланта си и я убеждава, че кулинарията е един възможен път пред нея. 
Желанието й всеки път да показва нещо ново и различно я провокира да предлага разчупени презентации, да използва максимално въображението си и целия си арсенал от техники. Развълнувана и респектирана от първото емоционално обръщение на баща си, тя му посвети модерна интерпретация на ципура със сос в равиола. 
 
Благоевградчанката Лъчезара Павлова беше категорична, че за себе си вече е победител, тъй като MasterChef е първата й осъществена мечта. Шоуто е променило светогледа й, накарало я е да събере смелостта, куража и силите си и да повярва във възможностите си. В емоционална изповед тя призна, че на гладиаторската арена е преживяла мигове, в които наистина се е почувствала обичана и е усетила подкрепата на своите колеги, майка си и сестра си.
Младата и талантлива хоби-кулинарка заяви с увереност, че колкото и дълъг и труден да е пътят към позичията на главен готвач, тя ще го измине.  
 
Станислав Райчев призна, че мястото в челната петица на MasterChef е сбъдната мечта за него и отдава постижението си на подкрепата на съпругата си и малкия си син. Те му дават любов, сила и вяра, а заръката на малкия да не се връща в къщи без престижната статуетка, го кара да надскочи себе си. Мотивиран да не разочарова доверието им, бургаският пожарникар им посвети surf and turf ястие от кюфтета и сьомга и предложи на строгото и справедливо жури вкуса на неговия дом.
След това заяви, че ако трябва, ще прескочи планини и реки, но ще стане новият MasterChef на България.
 
За Николай Немигенчев цената, която е платил, за да стигне до топ 5 в MasterChef е голяма, но никога не му е тежала, тъй като той наистина обича да готви. Той иска да покаже на хората, че ако вярваш в себе си и работиш усърдно за сбъдване на мечтите си, трудът ти ще бъде възнаграден. Като човек, който не се задоволява с малко, юристът и фитнес маниак иска да надскочи собствените си постижения и да направи стъпката към професионалната кухня. Той влезе в битката за място на полуфинала с ясното намерение да се наслаждава на готвенето и да покаже способностите, трупани от ранно детство. 
Заявката му за следващите две решителни фази на състезанието е да впечатли Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки с първокласни, елегантни ястия, които да му гарантират статуетката.

Финалът е на следващия ден - 29 май, вторник.


ИЗБРАНО