Ричард Гиър отново в телевизия след 30 години в киното

23 май 2018 | 17:07 Дачев
Днес изданието Deadline съобщи, че е потвърдена първата главна роля на 68-годишния Ричард Гиър в минисериала с 8 епизода на BBC Two "MotherFatherSon" (МайкаБащаСин)

Той ще играе в драматичния трилър с английската актриса Хелън Маккрори (впечатляваща второстепенна роля в "Кралицата", 2006 г.) и с младия Били Хаул (хита "On Chesil Beach", 2017 със Сърша Ронан). Поредицата е написана от британския писател и сценарист Том Роб Смит, разработил за FOX "Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история".

Гиър ще влезе в образа на Макс - харизматичен американски бизнесмен с медии в Лондон и по света. Маккрори е Катрин, богата британска наследница, отчуждила се от Макс след провала на брака им преди години. Хаул се превъплъщава в техния особен син Кейдън - 30-годишният младеж управлява английския вестник на Макс и е на път да върви по стъпките на баща си като един от най-могъщите хора в света. Психологическата поредица вади на показ и властови структури в политиката, медиите и полицията. 

Ричард Гиър заявява: "Не съм работил в телевизия от близо 30 години, но сега съм особено доволен да вляза в изключителния проект на BBC заедно с толкова талантливи хора. Проектът е напълно съзвучен на времето, в което живеем".

Водещ режисьор ще бъде популярният телевизионер Джеймс Кент, който пък сега навлиза в игралното кино с проекти като "Testament of Youth" (2014 г. с Алисия Викандер, Тарън Еджъртън, Емили Уотсън, Кит Харингтън и др.), военната романтична драма "The Aftermath" (2018, с Кийра Найтли и Александер Скарсгард) и анонсирания преди година "Seducing Ingrid Bergman" с Джесика Частейн.

Снимките на "MotherFatherSon" започват това лято в Лондон и на локация в Испания. Кастът продължава да се попълва, допълва изданието.


ИЗБРАНО