Български футбол: баражи за място в Лига Европа, 24 и 25 май

22 май 2018 | 14:39 Дачев
Отборите на Левски и Черно море в решаваща битка за победата, предстои да разберем как ще изглежда елитът през следващия сезон 
 
Много вълнения и футболни емоции ще предизвикат предстоящите баражи за място в Лига Европа, както и за оцеляване и промоция в елита. Интригуващите футболни срещи от изключителна важност са на 24 и 25 май 2018 и ще бъдат излъчени директно.
 
Левски надви Верея с 2:0 като гост и така си осигури трето място в крайното класиране на Първа лига с 64 точки в актива си. По този начин „Сините“ отиват на бараж за участие в Лига Европа за втора поредна година. Четвъртите - Берое - имаха малък шанс да изместят Левски от третата позиция, но го пропиляха след загуба от ЦСКА с 0:1. Според регламента третият отбор, получил право да участва в Лига Европа чрез  крайното класиране, излиза в пряк двубой с победителя във втората осмица, като залогът е именно мястото на третия представител на България в европейския турнир. 
 
Решаващата среща ще бъде Левски – Черно море, след като „моряците“ успяха да надвият Локомотив Пловдив. На 24 май, четвъртък, от 20:30 ч. ще стане ясно кой ще бъде последният роден участник в Лига Европа – Левски или Черно море. 
 
Интригата ще се развива на живо в кабела на Diema Sport.
 
* * * * * * *
 
На 24 и 25 май предстоят други две важни срещи, а залогът е място в Първа професионална лига през следващия сезон. 
 
Завършилият на 12-о място Дунав ще има възможност да защити мястото си в елита в пряк двубой с третия във Втора Лига - Царско село.
Решаващата битка е на 24 май в 17:30 ч. (пряко по Diema Sport).
 
Последната среща за сезона в българския футбол е на 25 май от 20:00 ч., когато един срещу друг ще се изправят 13-ят отбор от елита Витоша срещу 2-я във втория ешелон Локомотив София. 
Сблъсъкът ще бъде излъчен директно отново по Diema Sport.


ИЗБРАНО