„Седмица на духа“ в „Тази сутрин“ по повод 24 май

18 май 2018 | 13:23 Дачев
Екипът на сутрешния блок на bTV отново поставя фокус върху българските ценности по повод един от най-хубавите национални празници. В „Седмицата на духа“ около Деня на българската просвета и култура, Антон Хекимян ще посрещне в студиото  на „Тази сутрин“ по bTV Теодора Духовникова, Сергей Игнатов, учителя на годината Цветелена Таралова, поета Александър Петров и големия български писател Антон Дончев.
 
„Седмицата на духа“ започва с историка Сергей Игнатов с разговор за корените и силата на историческото наследство, което поддържа духа и вярата ни за по-добро бъдеще. 
 
В навечерието на наградите „Аскеер“, номинираната за главна женска роля Теодора Духовникова разговаря с Антон Хекимян за мястото на театъра и културата в живота на българина днес. 
 
Поредицата продължава в сряда със златното перо на българския рокендрол – поета Александър Петров. Авторът на „Бъди какъвто си“ говори за първата си стихосбирка и силата на думите и стиховете да променят действителността.
 
Навръх 24 май, с Антон Хекимян разговаря учителят на годината Цветелена Таралова за предизвикателствата пред професионалната гилдия. 
 
Големият български писател Антон Дончев гостува в студиото на „Тази сутрин“ в последния ден от седмицата с откровен поглед върху онова, което вълнува българина в последните десетилетия. 
 
* * * * * * *
 
„Седмица на духа се наложи като запазеното място в ефира за онези теми, които не виждаме в заглавията на вестниците и сайтовете, но които са изключително важни за нас като народ. Ще продължаваме да използваме всеки повод да каним смислени творци и хора на духа, с които да припомняме българските и общочовешките ценности в ефира на bTV.“  Това коментира Валя Гиздарска - главен редактор „Актуални предавания“ в bTV Media Group.
 
Досега в „Седмица на духа“ са гостували редица знаменити български творци и интелектуалци като Стефан Цанев, Йосиф Сърчаджиев, проф. Георги Марков, Гинка Станчева, Хайгашод Агасян, Маша Илиева и много други.
 
След успеха на първото издание на „Седмица на духа“ през декември 2015, рубриката се превърна в традиция в дните около най-светлите български празници. Отвъд злободневните теми и вълнения от деня, екипът на „Тази сутрин“ за пореден път осъществява патриотичната инициатива с цел да насочи светлините на прожекторите към хората с кауза и послание и непреходните житейски въпроси. 


ИЗБРАНО