Изнесени водещи на bTV за Срещата на върха

16 май 2018 | 15:44 Дачев
Антон Хекимян, Светослав Иванов и Кристина Баксанова ще проследят събитието на 17 май
 
bTV ще излъчва най-важното от Срещата на върха - ЕС и Западни Балкани в четвъртък със специално студио в сутрешния блок и изнесени водещи през целия ден. Екипът на нюзрума ще проследи срещата на високо равнище с лидерите на Европа в София с удължен формат на „Тази сутрин“ - до 10 часа с водещ Антон Хекимян.
 
Пряко от НДК, изнесен водещ ще бъде лицето на „120 минути“ Светослав Иванов.
Журналисти от цял свят ще се включват с коментар за събитието в изнесеното му студио.
 
Главният редактор „Международни новини“ на bTV Кристина Баксанова също ще се включва на живо от НЗК с пристигащите европейски и балкански лидери.
 
Темата на срещата ще бъде „Свързаност“ – по отношение на транспорт, енергетика и цифрова инфраструктура, образование и други. Ще седнат ли всички на една маса и ще се реши ли съдбата на Западните Балкани в България? 
 
С коментари за Срещата в студиото на „Тази сутрин“ ще се включи министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, министърът на външните работи Екатерина Захариева, бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев, бившият постоянен представител на България в ООН Стефан Тафров, бившият посланик на България в Македония Александър Йорданов и специалистът по Западни Балкани Боян Чуков
 
* * * * * * *
 
bTV ще проследи най-важното от посещението на държавните или правителствените ръководители на държавите–членки на ЕС и лидерите на 6-те държави партньори от Западните Балкани със специални включвания от НДК през целия ден. 
 
На фокус в програмата ще бъде и пресконференцията на Бойко Борисов, Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер в 15 часа.
 
Равносметката от деня зрителите могат да гледат в централната емисия на bTV Новините в 19 часа с изнесен водещ от мястото на събитието.


ИЗБРАНО