Две специални премиери по NG за Хари - Мегън

15 май 2018 | 20:35 Дачев
По повод сватбата на принц Хари и Мегън Маркъл, National Geographic ще отбележи събитието с две специални премиери. 
 
Операция Кралска сватба“, чиято премиера е на 1 юни 2018 г. (неделя) от 23:00 часа, разкрива ключовите играчи и детайлите по организацията на този невероятен повод. 
С достъп до кулоарите, продукцията ще разкаже историята зад кулисите и ще покаже усилията, които се полагат, за да се осъществи историческото събитие.
 
Историята на принц Хари: Четири кралски сватби“, с премиера днес - 15 май (вторник) от 22:00 часа, ще покаже историческите сватби, които са формирали изцяло живота на принца.
 
* * * * * * *

„Операция Кралска сватба“ ще разкрие какво е нужно, за да се осъществи най-голямото събитие на годината, като ще хвърли светлина върху хилядите невъзпети герои, които се грижат всеки детайл на съвременната приказка да бъде идеален. От шармантните церемониални тоалети до удивителните усилия, положени самият Уиндзор да бъде готов за събитието – пищната сватба би била невъзможна без тези всеотдайни хора, които работят неуморно зад кулисите по всички задачи свързани с великолепната церемония.
 
Наистина има нужда от цяло село, за да се осъществи събитие от този калибър. „Операция Кралска сватба“ ще разбули вихрените приготовления за този паметен повод. Ще имаме безпрецедентен достъп до някои от ключовите играчи, включени в подготовката. Участието в кралска сватба, дори когато е зад кулисите, е строго охранявана тайна, която ще се разкрие чак на големия ден. Въпреки това National Geographic ще ви предостави рядък достъп до организаторите, които помагат за да бъде подготвено всичко за големия ден.
 
• Най-добрият организатор на светски събития в Британия Доминик Рейд: Доминик Рейд е човекът, при когото да отидете за най-големините и най-бляскавите церемонни и кралски събития в Обединеното кралство. Включително Златния юбилей на кралицата и Шествието на кмета на лондонското сити. Рейд е работил в тясно сътрудничество с принц Хари като председател на Invictus Foundation.
• Архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби: като глава на английската църква, архиепископът ще води службата в St. George’s Chapel, в Ундзор.
• Организаторът на кралския конен парад на Уиндзор Саймън Брукс-Уорд и мениджърът на локацията Колин Райнер: И двамата са с дългогодишен опит и координират огромния екип, който ще има само 36 часа, за да трансформира парка на Уиндзор от място за разходка с коне в глобално събитие, което се очаква да привлече повече от 100 000 гости.
• Осбърн Хаус: Традицията повелява клонка от мирта от градината на лятната къща на кралица Виктория на остров Уайт да се постави в букета на булката. Така се е правело още във Викторианската епоха. Самото цвете символизира любов и единение.
 
„Операция Кралска сватба“ е продуциран от Spun Gold TV за National Geographic. Изпълнителни продуценти за Spun Gold TV са Ник Бълън и Гари Броудхърст, а за National Geographic е Бернадет МакДейд. Хамиш Микура е вицепрезидент на програма и развитие.
 
* * * * * * *
 
Преди сватбата, National Geographic ще излъчи премиера на „Историята на принц Хари: Четири кралска сватби“, които бележат пътя на Хари от детството му, белязано от скръб, през военната му служба в Афганистан и благотворителната му работа, до предстоящата сватба с момичето на мечтите му. 
 
Те ще са представени през призмата на най-важните събития в живота му. 
 
Специалната едночасова премиера ще бъде фокусирана върху сватбата на Чарлз, принца на Уелс и Даяна, принцесата на Уелс. Чарлз, принц на Уелс и Камила, херцогиня на Корнуол. Принц Уилям, херцог на Кеймбридж и Катрин, херцогиня на Кеймбридж. Предстоящата сватба на принц Хари и Мегън Маркъл.
 
Ще бъдат показани снимки от кралските албуми, драматични репортажи и забавни коментари от източници близки до кралското семейство, историци и журналисти. Продукцията проследява трансформацията на любимия ни принц.
 
„Историята на принц Хари: Четири кралски сватби“ е продуциран от Spun Gold TV и е разпространяван от All3Media International. Изпълнителен продуцент за Spun Gold TV е Джулиет Райс. За All3Media International - Мария Ишак, вицепрезидент продажби за Северна Америка. За National Geographic, Тим Пастор е президент на отдел Оригинални програми и продукции.


ИЗБРАНО