”Господари на ефира” с 3 отличия за разследваща журналистика

15 май 2018 | 14:15 Дачев
Екипът на „Господари на ефира“ бе удостоен с три отличия за разследваща журналистика за 2018 година на фондация „Радостина Константинова” по време на церемония, която се проведе на 14-и май в Гранд Хотел София.
 
Репортерът Виктория Симеонова бе отличена със студентската награда и получи стипендия и грамота. 
Репортерът Мариета Димитрова от Благоевград бе наградена с приз за разследващ журналист на регионално ниво по случая със злоупотребите и пропуските при саниране по Националната програма за енергийна ефективност.
 
Голямата награда за разследваща журналистика на фондацията получи главният ръководител на репортажния екип на „Господари на ефира” - Красимир Луканов заедно с репортера Боби Ваклинов, за случая по разкриването на схема за изнудване на бизнеса от служители на НАП.
Това е едно от най-мащабните разследвания на репортерите за тази година. След месеци неуморна работа, екипът на предаването успява да събере нужните доказателства за порочните практики на бившите и настоящи служители на Националната агенция по приходите.
 
Писателят Михаил Мишев, известен с псевдонима Михаил Вешим, връчи специални плакети и грамоти на репортерите на предаването и отбеляза, че освен забавния характер, „Господари на ефира” е предаване с кауза, принципи и достойнство, което разрешава сложни казуси и теми. Той пожела на екипа да продължава да бъде все така упорит в търсенето и разкриването на правдата.
 
„Благодарим за наградите! За нас те са признание и стимул да продължаваме да се борим с несправедливостта. Няма да се спрем пред нищо, за да накараме институциите да си вършат работата!” – коментира продуцентът на „Господари на ефира“ Джуди Халваджиян.
 
Тази вечер, 15-и май, в предаването (от 23:00 часа, по NOVA) ще бъде излъчен видеоматериал от награждаването.


ИЗБРАНО