Цветан Йончев в ”Спортна треска” по БНТ1 на 13 май

11 май 2018 | 23:47 Дачев
Легендарното дясно крило на ЦСКА Цветан Йончев е специален гост в обзорното спортно предаване на БНТ1 „Спортна треска“ тази неделя,  13 май 2018 г. от 16:40 ч.
 
Той е един от основните играчи на червения отбор от началото на 80-те години на миналия век, когато армейците детронират от шампионския пиедестал на Европа английските легенди “Нотингам” (1980 г.) и “Ливърпул” (1982 г.). Единственият български футболист с рекордните 10 гола в турнира за Купата на европейските шампиони от години живее в САЩ, но юбилеят на любимия отбор бе повод да се върне в България.
 
Зрителите ще се срещнат и с европейските шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви. Сестрите завоюваха първата титлата за България в този спорт. 
 
Водещите на „Спортна треска“ Радостин Любомиров и Валерия Видева ще разговарят с доайена на журналистите, пишещи за екстремни спортове, катерене и алпинизъм - Петър Атанасов.
С надежда за съдбата на Боян Петров в предаването ще се включи и един от легендарните покорители на Еверест и бивш оператор от БНТ - Методи Савов. През май 1984-та, при слизане от върха, той получава тежка контузия и оцелява сам на 8848 метра надморска височина, след кошмарна нощ в „зоната на смъртта“.


ИЗБРАНО