Сватбата на принц Хари с Мегън- студиа и директни включвания

10 май 2018 | 15:20 Дачев
В специално студио, посветено на сватбата на холивудската актриса Мегън Маркъл и принц Хари, зрителите на bTV ще наблюдават на живо церемонията на годината на 19 май, събота, от 13:00 до 16:00 ч.
 
Петя Дикова ще предава директно от замъка Уиндзор и параклиса Сейнт Джордж (Свети Георги) в него, а Деси Стоянова и Сашо Кадиев ще следят протокола под лупа с над 10 коментатори в студиото.
 
„Холивуд в кралския двор: сватбата на Меган и Хари“ се казва специалното предаване на bTV, което ще проследи на живо приготовленията, сватбената церемония и тържествената обиколка с каляска за приветствия. В специалното студио ще оживеят виртуални двойници на семействата на булката и младоженеца. Зрителите на bTV ще видят и най-красивите сватбени рокли в британската кралска история.
 
След като отрази на живо вълненията от раждането на принц Луи в края на април, Петя Дикова се връща в Лондон, за да проследи всяка стъпка от сватбата на годината и да срещне зрителите с ексклузивни събеседници директно от мястото на събитието. 
 
В студото в София, актьори, имидж консултанти, дизайнери и познавачи на кралското семейство ще обсъждат с Деси и Сашо протокола и изборите на младоженците, които вълнуват всички. 
 
За да усетят зрителите автентичната атмосфера, камерите на bTV ще бъдат на ръка разстояние от главните действащи лица във вълнуващото кралско събитие, за което световните медии твърдят, че ще бъде наблюдавано от около 3 милиарда души. Разговорите в студиото и преките включвания от Лондон ще бъде подплатени и с любопитни видеофакти за принц Хари и Мегън Маркъл, както и за най-скандалните бракове в европейските кралски семейства.

* * * * * * 

На 19 май по NOVA ще има специално издание на предаването "На кафе" с Гала. В продължение на четири часа и половина, студиото ще се съчетава с пряко предаване на сватбената церемония на принц Хари и Мегън Маркъл.

По протрама, извънредното "На кафе" е от 12:30 до 16:00 ч. След него ще се излъчи документалният тв филм „Хари и Меган: Една необикновена любов” (16 - 17 ч. -  "Prince Harry and Meghan: Truly, Madly, Deeply", Великобритания, 2017).

Гала кани зрителите на NOVA на кралска сватба. Цели два екипа на предаването ще покажат на живо церемонията в замъка „Уиндзор”, както и еуфорията на стотиците гости. Кои холивудски знаменитости ще уважат новото семейство и дали Хари и Мегън ще нарушат строгия английски протокол? 
 
Съпричастни с всичко любопитно на място ще ни направят Ася Енева и Василена Гръбчева, а как отбелязват сватбата в родината на булката – ще ни покаже кореспондентът на NOVA в САЩ Ясен Дараков.
 
Предстои и поредица вълнуващи срещи – Ася ще ни запознае с най-голямата фенка на кралското семейство, с най-известния британски стилист-консултант, който отговаря за актуалните тенденции при шапките. Ще видим и нагледен урок по протокол – от топ експерт в кралското общество, както и какви са очакванията и първите реакции на жителите и гостите на Кралството. 
 
Василена ще се включи директно от замъка „Уиндзор” с разказ за случващото се от първо лице.
 
В студиото на „На кафе” ще видим как изглежда роклята на Мегън и каква е тортата за сватбата.
Кристина Патрашкова, Евгени Минчев и още звездни гости, експерти и стилисти ще следят и коментират най-любопитното около новата кралска двойка и най-значимото светско събитие на годината.
 
Седмицата преди сватбата също ще бъде празнично отбелязана в „На кафе“ с любопитни детайли за подготовката на най-голямото събитие тази година. През последните дни феновете на предаването вече имаха възможност да видят във Facebook как Гала се подготвя за сватбата. Мистерията защо водещата избира халки, рокля, обувки и торта беше разгадана...
 
* * * * * *

БНТ1 прави специално студио "Кралската сватба" - от 13:55 до 16:00 ч. Водещи са Милена Цветанска и Георги Любенов.
Те ще припомнят на зрителите невероятната история на крал Едуард VIII, който абдикира в името на любовта си към американката Уолис Симпсън. Обществената телевизия ще покаже и кои са другите жени без кралска кръв, подобно на Мегън Маркъл, които са ставали част от благороднически фамилии.

Още предходната събота, на 12 май в 19:00 ч., БНТ1 ще излъчи документалния кино филм "Хари и Меган - една модерна любовна история" ("Harry & Meghan: A Modern Royal Romance", Великобритания, 2018).

На 19 май подробностите за церемонията и изискванията на протокола ще бъдат обсъдени с експерта в тази област Мария Конакчиев, а детайлите в облеклото и стила на високопоставените гости ще следи главният дизайнер на БНТ Ина Исса.

Бляскавото събитие ще бъде разгледано и в контекста на помрачените политически перспективи за Великобритания с политолога Ана Динкова и ПР специалиста Любомир Аламанов. Разговорът в студиото ще бъде допълнен с малко известните факти около дългоочакваното светско събитие от преводача Сабрина Хил и главния редактор на сп. „Hello“ Инес Павлова. 

В специално интервю от Лондон, цигуларят Васко Василев ще разкаже за своите срещи с членове на кралското семейство и защо хората днес все още имат нужда да вярват в приказки.
Един от най-успелите журналисти във Великобритания, работил дълги години за ВВС - българинът Огнян Бойчев също ще се включи на живо от английската столица с разказ за британците, които се готвят за Брекзит, докато празнуват кралската сватба.

* * * * * * *

И Канал 3 ще предава сватбата на живо от 12:00 зо 14:00 ч.


ИЗБРАНО