Финалът за Купата на България - пряко по Nova Sport на 9 май

3 май 2018 | 15:55 Дачев
Двата най-стари столични тима в оспорвана битка за трофея в турнира пред пълен стадион
 
Изненадващо огромен е интересът към предстоящия финал за Купата на България идната сряда, на 9 май от 19:30 ч., когато в паметна битка един срещу друг ще се изправят Славия и Левски.
Билетите за събитието са на изчерпване и на Националния стадион „Васил Левски“ се очакват пълни трибуни, които да подкрепят отборите в решителната борба за трофея. 
 
Зрителите пред екраните също ще имат възможност да преживеят футболните емоции от зрелищния сблъсък, който ще бъде излъчен ексклузивно по кабелния канал Nova Sport. Студиото преди мача тръгва половин час по-рано, а същия ден (от 24:15 ч.) е и повторението по "Diema Sport". Повторения по този канал ще се излъчат още на 10 май от 17 ч. и на 11 май от 8 ч.
 
* * * * * * *
 
Началният съдийски сигнал ще бъде даден в 19:30 ч., а от 19:00 ч. по Nova Sport е стартът на специалното студио за финала с водещ Илиян Енев.
Феновете ще могат да проследят атмосферата на стадиона, предадена чрез преки репортерски включвания, както и пътя на двата отбора до финала.
 
Самия двубой ще коментира Гено Даскалов, а след края на мача зрителите ще станат свидетели на емоциите на победителите, коментарите на победените, церемонията по връчване на трофея и реакциите на привържениците.
 
* * * * * * *
 
Отборът на Левски се класира за големия финал, след като на полуфиналите елиминира един от фаворитите за трофея - ЦСКА. Това ще е първи финал в турнира за тима на Делио Роси от 2015 г. насам, когато „сините“ преживяха тежка загуба от Черно море. Последно Левски, който има в актива си рекордните 26 купи, спечели трофея през 2007 г. 
 
От друга страна Славия стигна до решаващия кръг от турнира за 19-и път в историята си, след като детронира актуалния носител на купата Ботев (Пловдив). „Белите“ се класират за първи път на финал от 2011 г. и имат уникална възможност да отпразнуват своята 105-годишнина с първи трофей от 22 години насам. Тимът от "Овча Купел" има 12 купи на страната, като последната е от 1996 г. именно срещу Левски (с 4:0 служебно, тъй като „сините“ напускат терена при 0:1 - бел.ред.).
 
* * * * * * *
 
Кой ще напише нова страница в историята на българския футбол и ще грабне мечтаната победа, ще проследим в един от най-значимите двубои за годината.


ИЗБРАНО