Дейвид Бореанас

30 април 2018 | 15:59 Дачев
 След 12 сезона в ролята на бившият рейнджър и настоящ агент от ФБР Сийли Буут в сериала „Кости“ - директен скок в кожата на морският тюлен Джейсън Хейс в един от пролетните хитове на AXN.
 
Дейвид Бореанас (David Boreanaz) споделя какви са приликите и разликите между двете роли:
 
„Има осезаема разлика, единственото общо между тях е, че и двамата служат в армията. Личният живот на Джейсън е много по-напрегнат, той трябва да се справя с много повече проблеми от лично естество, докато при Буут нещата бяха доста по-ясни и той решаваше проблемите си със замах.“
 
Какво го привлече в героя му, какво го накара да подпише договора, как се усеща в кожата на морски тюлен?
 
От „Кости“ директно в „Морски тюлени“ без никаква почивка?
- Да, така се получи, но не се оплаквам, защото много обичам да работя. Не се поколебах нито миг след обаждането на Кристофър Чулак (изпълнителният продуцент). Обади ми се и ме заинтригува най-вече със собствения си житейски опит и с това, през което самият той е преминал. Спомням си, че ми каза: „Щастлив съм, че мога да покажа повече от живота на тези смели мъже и жени, които отиват на работа, за да извършат всичките тези геройства, после се прибират у дома, понякога доста изгубени, а ние не виждаме нищо от това. Виждаме само как знамената се издигат във въздуха, виждаме постиженията им, чувстваме се сигурни, когато знаем, че те ни пазят.“ Тези негови думи много повлияха на решението ми дали да се присъединя към актьорския състав и наистина съм щастлив, че го направих.
 
В пилотния епизод виждаме как героят Ви посещава психотерапия и не е особено доволен от този факт. Кажете ни повече за това - през какво преминава, какво преживява?
- Моят герой е човек, който е участвал в много мисии и като лидер на отряда върху неговите плещи се стоварва най-голямата отговорност. Нещата не вървят добре и в личния му живот и като погледнете съчетанието от тези две най-важни роли в живота на повечето хора, няма да ви е много трудно да си представите, защо се е наложило да потърси помощ и колко неудовлетворен се чувства от факта, че контролът не е в неговите ръце. 
 
Професионалният живот на морските тюлени е построен около контролирания хаос. Насред най-големият хаос, тогава, когато другите губят самообладание и хукват напосоки, те трябва да останат тихи и незабележими. Всичко е изчислено, движат се като в забавен кадър, в пълна тишина, невидими. И когато се приберат вкъщи нищо чудно, че семейното барбекю или посещението в магазина в час пик може да ги напрегне до крайност. Нервната им система просто не успява да се пренастрои...
 
Това, което беше наистина интересно за мен, беше възможността да разговарям с тюлените, които бяха наши консултанти – Тайлър, Джъстин и Марк. Тези момчета споделиха целият си опит, позволиха ми да погледна отвътре и така да придам повече автентичност на героя си.
 
Как се почувствахте след толкова много сезони в „Кости“? Как ви се отрази тази промяна?
- Беше велико, фантастично! Обажавам тази промяна! Смених посоката на 360 градуса!


ИЗБРАНО