Истинската война на тронове - Viasat History

24 април 2018 | 17:21 Дачев
Разказана от един от най-пленителните презентатори на Viasat History - Дан Джоунс, „Истинската война на тронове“ ("The Real War of Thrones") започва в понеделник, 30 април 2018, в четири поредни нощи от 22:00 ч.
 
Това са епичните борби в бурните векове на формирането на ранна Европа, които засягат поколения и все още ни вълнуват - достатъчно е да си спомним безбройните филми и сериали по темата ("Прокълнатите крале", "Династията на Тюдорите" и, разбира се, тв сензацията Game of Thrones, многократно коментиран от историка Дан Джоунс).
 
Жадни за власт семейни династии се борят за господство над континента. Те минават с кръв и меч през бойните полета - но истинските войни са сложни, лични борби за власт, водени тайно.
 
Зад каменните стени на замъците живее цял свят на стратегически съюзи, прелюбодейства, заговори, измами и убийства. Безмилостни интриги разкъсват много от легендарните семейства и определят начина, по който те управляват своите империи. В играта на власт и завоевания нищо не е немислимо, защото онези, които са коронясани в светлина, скоро изчезват в сенките.
 
Жаждата за власт и човешките страсти определят формирането на европейските нации...


ИЗБРАНО