„Смени жената“ ще накара мъж да предложи брак

24 април 2018 | 16:56 Дачев
Семейство таксиметрови шофьори и двойка, в чийто живот романтиката е в излишък, ще разменят съпругите си за една седмица
 
Учителка по изобразително изкуство, която е свикнала да бъде гледана като принцеса, ще размени дома и живота си за една седмица с таксиметрова шофьорка от София, за която романтиката е нещо непознато, в „Смени жената“ в сряда, 25 април от 21.00 ч. по bTV.
Най-вълнуващият социален експеримент в ТВ ефир отново ще извади две семейства от зоната им на комфорт, за да ги изправи пред напълно непозната житейска ситуация. Този сблъсък на социални модели ще накара двете страни да погледнат живота си през други очи, да преоценят половинките си и да стигнат до позитивна промяна в семейните си взаимоотношения. 
 
Таксиметровите шофьори – Диана и Кирил – са заедно от 13 години, имат две малки момичета и живеят като типично патриархално семейство. И двамата работят на равни начала, но жената е тази, която се грижи и за домакинството. Кико е с 18 години по-голям от жена си и е с 2 години по-млад от нейната майка, което обаче не им пречи да живеят в хармония. Диана е избрала професията на таксиметров шофьор заради гъвкавото работно време, което й позволява да се грижи за децата си. Тя обаче осъзнава и страда, че мъжът й изобщо не е романтичен. 
 
Този семеен модел ще срещне принципите на Славена и Филип като двойка. Филип е белгиец, строителен предприемач, а Славена е учителка по изобразително изкуство. Заедно са от една година и за двамата това е втори брак. Западнякът е издигнал жена си на пиедестал като обект на нежна и романтична грижа - слуша Славена за всичко, придружава я навскъде и всяко нейно желание е закон. Финансово той издържа семейството, но с това е поел и изцяло грижите за домакинството – чисти, готви и приготвя закуска на любимата си всяка сутрин.  
 
* * * * * * *
 
Първият етап на размяната, когато съпругите са задължени да спазват законите на дома, в който са попаднали, ще се окаже истински екшън за Славена и пълна почивка за Диана. Учителката ще трябва да кара такси с механични скорости, да домакинства и същевременно да превъзпитава „новия“ си мъж Кирил, докато в нейната къща Филип ще се грижи за всичко, свързано с „новата“ си съпруга Диана. 
 
Какво ще се случи във втората част от размяната на съпруги, когато двете жени трябва да наложат своите правила в „новия“ дом, и какво ще накара един неромантичен таксиметров шофьор да предложи брак на жената до себе си след 13 години съвместен живот - ще разберем утре вечер.


ИЗБРАНО