”Свободни затворници” - филм на Вероника Димитрова

19 април 2018 | 14:29 Дачев
Тази неделя, 22 април, Темата на NOVA ще разкаже за равносметката след бягството от Централния софийски затвор на двама рецидивисти. 
 
Преди две седмици въоръжените Радослав Колев и Владимир Пелов заплашват надзирателите и успяват да избягат през парадния вход. По разказ на друг затворник, двамата плануват бягството повече от месец преди да го осъществят. 
Колев е рецидивист с 26-годишна присъда за убийство, Пелов също е рецидивист, който излежава 32-годишна присъда за грабеж, отвличане и опит за убийство на полицаи. Той има и предходна присъда от 15 години, отново за убийство.
 
Двамата затворници донесоха страх, но и много въпроси, които вече втора седмица стоят без отговор, а именно - защо все още няма виновни, каква е причината двамата да не са заловени и защо престъпниците изобщо успяват да избягат от затвора.
 
Кои са дръзките бягства през последните четири години, как са се случили и кои са главните герои в тях - ще видим в късометражния документален филм на Вероника Димитрова "Свободни затворници" веднага след централната емисия новини в неделя вечер.


ИЗБРАНО