Васил Михайлов даде интервю за БНТ

4 април 2018 | 18:06 Дачев
В навечерието на своята 80-та годишнина, любимецът на поколения българи Васил Михайлов даде единственото си телевизионно интервю пред камерата на БНТ. 
 
Предаването „Денят започва с Георги Любенов“ ще го излъчи в двете си поредни издания – в събота (7 април) и неделя (8 април).
 
В интервюто Васил Михайлов разказва за върховете в кариерата си и за обичта, която среща всеки ден. 
Актьорът споделя пред Георги Любенов, че се чувства като „генерал на сцената“, признава, че „сам си е закон“ и отговаря на въпроса защо отказва роли, награди и приятелства.
 
Пред зрителите на БНТ той разкрива коя е най-голямата му радост днес и признава защо не иска да опише спомените си в книга.
 
* * * * * * *
 
Актьорът-легенда Васил Михайлов отбелязва своя юбилей с роли в пет спектакъла. Театър „Българска армия“, със сцената на който артистът е свързан през последния половин век, му посвещава представленията на „Железният светилник" и „Завещанието на целомъдрения женкар“. Златният фонд на обществената телевизия пази някои от незабравимите му театрални превъплъщения, а екранът на БНТ превърна ролята му в телевизионния сериал „Капитан Петко войвода“ (1981 г.) в най-популярния му образ.


ИЗБРАНО