Travel Channel в търсене на „Изгубеното злато“ на апачите

31 март 2018 | 17:09 Дачев
Това, което каубоите от Аризона – Джош и Джеси Фелдман – знаят и правят най-добре, е да откриват съкровища. С натрупания в продължение на десетилетия опит и нестихващия си интерес към забравената история те ще следват пътя, по който ги водят уликите.
 
В това съвсем ново специално предаване, Джош и Джеси изследват историята на един вожд на индианския народ апачи, за когото се говори, че е заровил два сандъка със злато някъде сред внушителните планини на Аризона.
 
Докато вървят по следите на легендата през суровата пустиня в югоизточна Аризона, ние откриваме, че историята на Америка е пълна с необикновени герои, интересни разкази и дори злато... ако знаете къде да търсите.
 
Изгубеното злато“ тръгва на 1 април 2018 г., неделя от 21:00 ч. по Travel Channel.

* * * * * * *

Още премиери по Travel Channel през април:
 
Реставратори
По два епизода в делничните дни, от 2 април, от 16:00
 
С цел да спасят избрани артикули и артефакти от американската култура и история преди да бъдат изгубени завинаги Робърт Кълп, Майк Уайтсийд и екипът на „Блек Дог Салвидж“ се завръщат с още повече от своите специализирани спасителни мисии. Независимо дали става въпрос да се намери начин за спасяването на впечатляваща църковна камбана, да се отстрани кръгъл прозорец от къща във викториански стил, да се възстанови рециклирана инвалидна количка или да се вземе каквото може от разнебитено имение, което е на ръба на разрухата, този екип може да гарантира, че ще направи повече от възможното, за да изтръгне от челюстите на забвението исторически значими артефакти.
 
Както биха потвърдили редовните зрители, нито едно предизвикателство не е твърде голямо и никоя задача не е прекалено трудна за тези отдадени на работата си реставратори.
 
Карибски пиратски съкровища
По два епизода в сряда, от 4 април, от 21:00 
 
Запознайте се с океанските изследователи, защитници на околната среда и режисьори Ашлан и Филип Кусто (внук на известния френски изследовател Жак Кусто), докато те се гмуркат в някои от най-красивите водни басейни в света в търсене на пиратски съкровища.
 
Двойката любители на приключенията разследват невероятните истории за изгубени плячкосани съкровища на пирати навсякъде из Карибския регион. От опасни изживявания сред плаващ пясък до вълнуващи гмуркания, всяка седмица Ашлан и Филип стигат (буквално) до дъното на различни загадки. По пътя те ще срещнат въодушевени местни жители и ще чуят техните невероятни заплетени истории – и всичко това, докато посещават някои от най-страхотните дестинации в света.
 
Строителство извън мрежата – специални предавания
Премиера в петък, от 6 април, от 22:00 
 
Да излезем извън мрежата всеки петък с четири специални предавания на „Строителство извън мрежата“, започващи с „Фар в Мейн“ (6 април от 22:00), в който Форд Рейх от Мейн се бори с природните стихии за възстановяването на фара „Халфуей Рок“ в залива Каско.
 
Във „Вкопан в земята дом в Монтана“ (13 април от 22:00) една млада двойка се готви да построи своя мечтан дом в един отдалечен каньон, непосредствено на север от национален парк Йелоустоун, докато в „Рай в Озарк“ (20 април от 22:00) ще видим как едно семейство превръща три контейнера за транспортиране в райско кътче извън мрежата в планините на Оклахома. 
 
Най-накрая ще се отправим към „Ветровитата планина“ (27 април от 22:00), където една безстрашна двойка изгражда къща за гости извън мрежата в дивата пустош на Уайоминг. Строителството не може да бъде по-невероятно от това!


ИЗБРАНО