Viasat History акцентира върху ”Мъртвият викинг” през април

29 март 2018 | 11:56 Дачев
Добре дошли в света на тайните гробове. Мистериозни страховити кораби, новооткрити скелети, липсващи крепости и изгубени викингски плавателни съдове...
 
В новата поредица "Мъртвият викинг" ("Viking Dead") по Viasat History, водещият археолог Тим Съдърланд пътува до Скандинавия, Естония, Великобритания, за да открие нови интересни факти за света на т.нар. "мъже от Севера" - викингите.
 
Какво може да ни разкрие анализът на откритите скелети на викинги? Каква е истината за свирепите нападения на места като светия остров Линдисфарн? Какво може да се научи от начина на живот и смърт на викингите? Какво ни казват новооткритите оръжия, артефакти и отдавна изгубени кораби?
 
Пътешествията на Тим му позволяват да се запознае с водещи експерти и историци, които му проправят път през последните открития и теории и обясняват как светът на викингите продължава да разкрива тайните си с помощта на специално заснети възстановки и графични илюстрации.
 
"Мъртвият викинг" тръгва на 17 април (вторник) в 21:00 ч. и се състои от 6 едночасови епизода.

* * * * * * *

Тази неделя, 1 април от 21 ч., започва и гостуването по историческия канал на драматичната поредица в 6 части „Селцето“ (част от програмата на Epic Drama) - семейна сага, чието действие се развива в красивия Пийк Дистрикт в Дарбишър, Англия по време на войната.


ИЗБРАНО