”Игра на тронове”: сълзи при четене на последните 6 сценария

15 март 2018 | 19:10 Дачев
Последният сезон на "Game of Thrones" няма да разочарова. В това увериха шефовете на HBO, които разказаха за първото предварително четене на сценария на оставащите няколко епизода.

По информация на "Варайъти" и "Ескуайър", по време на организираната в Йерусалим, Израел от Keshet Media Group двудневна конференция "Innovative TV Conference" (ITVC) на 13 март се е състоял панел, озаглавен "Най-доброто от HBO" и модериран от Марк Корман (от тв отдела на агенцията за таланти William Morris Endeavor - WME). Освен старши вицепрезидента по драма на HBO Франческа Орси и нейния колега Дейвид Ливайн, участие е взел и техният шеф - програмният президент Кейси Блойс

Франческа Орси:
"Четенето на сценариите около масата бе наистина страхотен момент в нашия живот и кариера. Никой от актьорите не бе получил текстове дотогава и един по един изпопадаха със смъртта на техните герои. Накрая всички се изправиха и аплодираха в продължение на 15-20 минути. До самия край погледите им скачаха ту надолу, ту нагоре, а в очите им имаше сълзи".

Както става ясно, повечето любими герои от "Игра на тронове" умират към финала, а самите актьори са шокирани от развитието на сюжета. Това предполага изключителен драматизъм на сезона - същински кървав апокалипсис.

Последният сезон 8 ще се излъчи през 2019 година в 6 епизода. ТВ мрежата се надява да "продължи магията" чрез възможни спин-офи, които Орси обеща да съответстват напълно на оригиналните персонажи. "Гледаме на едро, ще направим три, четири или дори пет спин-офа!"

Както е известно, централното студио на сериала е "Paint Hall" в Белфаст. В него се снимат повечето вътрешни сцени, както и много от сцените на открито. Освен в Северна Ирландия, локациите на снимане са многобройни и повечето от тях вече са туристически забележителности в Хърватия, Исландия, Испания и Мароко.

* * * * * * *

С оглед на огромните инвестиции на стрийминг услугата Netflix, Кейси Блойс смята, че техният конкурент заема друга пазарна ниша. "Те са в бизнеса с обемите, докато ние сме куратори", заяви той. Орси допълни, че наводнението от сериали в стрийминга "абсолютно разводнява" качеството, когато те се поръчват на килограм. За Amazon тя спомена, че HBO привлича партньори и продуценти на престижни продукции чрез изгодния си маркетинг и че финансира пътуването на екипите до премиерите. Други продуценти като Лука Гуаданино и Михаел Ханеке "не искат да изгубят себе си в Netflix", подхвърли тя.

Ливайн добави, че HBO привлича създатели с фокусирана визия за своите сериали. "Ако Дейвид Беньоф и Дан Уайс бяха направили по 5 различни сериала при нас, "Game of Thrones" нямаше да бъде "Game of Thrones", каза той.


ИЗБРАНО