„Преди обед“ осигурява терапия за зависим човек

12 март 2018 | 17:11 Дачев
Нов сезон на „Не/зависимите“ тази пролет
 
Екипът на „Преди обед” по bTV търси своя нов герой, който е готов да вземе живота си в ръце и да се отскубне от лапите на зависимостта. В новия сезон на „Не/зависимите“ един човек ще получи напълно безплатна терапия в една от най-добрите програми за лечение на зависимости в България. 
 
След силния обществен отзвук и високия зрителски интерес през миналото лято, поредицата се завръща с втори сезон, като този път ще проследи целия процес по започване на терапия и възстановяването на зависим човек. 
„Обръщам се към близките на зависимите, защото знаете, че там е ключът. Не вярвам да има зависим, който сам да се обърне за помощ - не стигат силите, смелостта. Нека родителите, приятелите, роднините на зависимите да видят този шанс и да го използват сега да помогнат сега на своя близък,“ призова авторът на поредица Ралица Стефанова.
 
Първият сезон, който се излъчи миналото лято,  разказа историите на 12 човека, които са победили своята зависимост и в момента се радват на щастлив и нормален живот. Те и техните семейства трогнаха стотици хиляди зрители и послужиха за пример и вдъхновение на много борещи се със зависимости. 
 
Освен изключително любопитните и позитивни за зрителите епизоди, поредицата има и силен ефект за повишаване на информираността за проблемите, свързани със зависимостите – усложнените отношения в семействата, липсата на адекватна държавна политика и финансиране на лечението, социалната стигма, срещу която се изправят жертвите на зависимостта и други. 
 
Желаещите за участие в експеримента могат да пишат на e-mail prediobed@btv.bg или да оставят лично съобщение на страницата на „Преди обед” във фейсбук.


ИЗБРАНО