Лео: италианците ядат котки

12 март 2018 | 17:06 Дачев
Кутията на MasterChef, която предизвика хоби готвачите по bTV да приготвят специалитет със заек, нажежи страстите в кухнята. Освен темата за лицемерието да приготвяш ястия с традиционните свинско и пилешко, но не и със заешко, задачата провокира и шокиращо откровение на Лео Бианки. 
 
Той заяви през зрителите, че Италия е един от най-големите износители на заешко в света, но в северната част на страната все още се пази традицията да ядат котки! 
Във Верона и Венеция мъркащите животинки са били третирани като храна „на една ръка разстояние”, а в по-малките селища и до ден днешен присъстват на семейната трапеза. Спецът по пица и паста намекна, че не е опитвал този деликатес, но заяви, че според сведенията му вкусът се доближава до този на заешкото. 
 
* * * * * * *
 
Междувременно, Йорданка Райкова смело запретна ръкави при приготвянето на заек на кулинарната арена на MasterChef, докато колегите й се двоумяха за ролята на животното като домашен любимец и вкусен деликатес. 
 
Напористата пазарджиклийка директно постави въпроса за лицемерието да консумираш „пиленца и прасенца”, когато са вече транжирани в магазина. Тя с основание подчерта, че позата на защитник на животните, когато излезеш извън стандарта, не бива да се толерира в ежедневието, камо ли в  кухня като тази на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки.


ИЗБРАНО