Пети старт от шампионата на Формула Е – пряко от Мексико

1 март 2018 | 16:54 Дачев
 Тази събота Евроспорт 1 ще излъчи петия старт от най-бързоразвиващия се автомобилен шампионат – Формула Е. Кръгът е на пистата „Аутодромо Ерманос Родригес” в Мексико, квалификацията е от 20:00 ч., а състезанието започва в полунощ.
 
След двойната победа на Techeetah в Сантяго сякаш всичко е възможно във Формула Е. Единственият клиентски тим в сериите разби на пух и прах фаворитите и поема към Мексико Сити не само като лидер в шампионата на отборите, но и като първенец при пилотите, благодарение на Жан-Ерик Верн.
 
Французинът се намира в блестяща форма и ако в Мексико продължи отличната си серия, в края на сезона категорично ще бъде сред пилотите, спорещи за световната титла. Феликс Розенвкист и Сам Бърд също започнаха перфектно годината за разлика от Себастиан Буеми, който все пак стигна до четвъртото място във временното класиране, благодарение на подиума в Сантяго.
 
В екипа на Renault вече се съвземат от нокдауна, в който изпаднаха в началото на сезона. Това обаче не може да се каже за Audi. Лукас ди Граси е закотвен в дъното на класирането, заради серия от технически проблеми и не се вижда как ще се измъкне оттам. Настоящият шампион отново е наказан с десет места назад на стартовата решетка, а същевременно техническите проблеми с автомобила на Audi не са окончателно решени, което е предпоставка за още един ужасяващ уикенд.