Футбол: американската Мейджър Лийг Сокър по Евроспорт

27 февруари 2018 | 11:19 Дачев
Най-бързо развиващата се футболна лига в света се завръща в кабела на Евроспорт този уикенд. На 3 март започва 23-ият сезон на американската "Major League Soccer" (MLS), която този сезон ще прикове вниманието на българските фенове - освен с участието на редица световни звезди - с изявите на българския талантлив защитник Антон Недялков.
 
Националният състезател и бивш играч на ЦСКА ще носи екипа на амбициозния ФК Далас, а потенциалният му дебют в българската версия на Евроспорт ще бъде на 18.03.2018 г. от 23:00 ч. в мача срещу Сиатъл.
 
Футболните фенове ще могат да следят на живо по Евроспорт основно по три мача на кръг, заедно с техните повторения. След всеки уикенд, ще има и обзор на кръга с головете и най-интригуващите моменти.
 
Коментатори на мачовете от МЛС ще бъдат добре познатите от Евроспорт имена – Бойко Серафимов, Йордан Грозданов и Иван Угринов.
 
* * * * * * * 
 
Програмата на Евроспорт за първия кръг включва мачовете:
* Сиатъл – ФК Лос Анджелис (в неделя срещу понеделник от 00:15 ч., като в 23:45 ч. започва магазинно предаване преди сезона в МЛС
и
* Канзас Сити – Ню Йорк Сити (от 02:45 ч.).
 
* * * * * * *
 
Кои са основните дати в МЛС, кои са фаворитите за титлата и кой ще спори за приза „най-добър играч през сезона“?
 
КОГА СТАРТИРА НАДПРЕРАТАТА И КОГА ПРИКЛЮЧВА
Редовният сезон започва в събота, 3 март и ще продължи 8 месеца, в които всеки отбор ще изиграе 34 мача (17 като домакин и 17 като гост). Сезонът приключва на 28 октомври, а след това идва време за плейофите. Финалът, който ще определи шампиона за 2018 година, е на 8 декември.
 
ОЩЕ ЕДИН ОТБОР ОТ „ГРАДА НА АНГЕЛИТЕ“ Е В ИГРАТА
За да се остане по-назад от НБА и НФЛ, и МЛС вече ще има втори отбор от Лос Анджелис, освен ЛА Галакси. Става въпрос за ФК Лос Анджелис, който става най-новият член на Западната конференция и ще играе домакинствата си на „Banc of California Stadium“, в сърцето на града. Треньор на отбора ще е бившият селекционер на САЩ Боб Брадли. Собствениците са си поставили амбициозна задача – да накарат публиката да възприема тима като „отбора от сърцето на града“.
 
КОИ СА ФАВОРИТИТЕ ЗА ТИТЛАТА?
След спечеления финал на МЛС срещу Сиатъл през 2017, няма съмнение, че Торонто остава абсолютният фаворит за титлата и през този. С добре балансиран състав, който включва звезди като Себасчън Джовинко, Жози Алтидор, Майкъл Брадли и новото попълнение Грегори ван дер Вил, канадският тим изглежда готов за защита на титлата си. Очаква се Сиатъл да имат също прекрасен сезон, но не е за отписване и ЛА Галакси - особено ако слуховете за привличането на Златан Ибрахимович се превърнат в официална новина.
 
КОЙ ЩЕ Е ИГРАЧ НА СЕЗОНА?
Миналия сезон наградата на името на легендата Лендън Донован взе Диего Валери от Портланд Тимбърс. Наградата е напълно заслужена, тъй като той се превърна в едва втория играч в историята на МЛС с повече от 20 гола и 10 асистенции в рамките на един редовен сезон.
Кои могат да бъдат основните конкуренти на Валери? 
- Мигел Алмирон от Атланта бе голяма сила през 2017. Парагвайският полузащитник записа 14 асистенции и 9 гола през сезона, а е само на 23 години.
- нормално е да заложим най-много на Себасчън Джовинко. „Атомната мравка“ завърши 2017 година с 16 гола и 6 асистенции, като една от тях бе записана на финала за МЛС.
 
ВАЖНИ ДАТИ
Начало на редовния сезон – 3 март
Дебют у дома на новия тим ФК Лос Анджелес – 29 април 
Мач на звездите на МЛС- 1 август
Край на редовния сезон – 28 октомври
Начало на плейофите - 31 октомври
Финал на МЛС – 8 декември
 


ИЗБРАНО