”Дневниците на Венера” от 6 март с проф. Бетани Хюз

16 февруари 2018 | 13:51 Дачев
В навечерието на 8-ми март, една от най-чаровните водещи на Viasat History - професор Бетани Хюз (Bettany Hughes) предприема откривателско пътешествие, посещавайки Средиземноморието и Близкия изток. Тя ще разкрие истината за Венера и нейните предци.
 
Изводът: митологичната героиня е много повече от чувствена голота и сладникава романтика.
 
Едночасовият телевизионен филм "Дневниците на Венера" ("Venus Uncovered") ще се излъчи на 6 март 2018 г., вторник, от 21:00 ч.
 
* * * * * * * *
 
През 1914 г. суфражетката Мери Ричардсън влиза в Националната галерия, вади сатър от ръкава си и яростно разсича гърба на красивата, гола, божествена Венера-Афродита, изобразена на картината на Веласкес "Венера с огледалото". Защо? 
 
"Дневниците на Венера" е история за една от най-могъщите сили на античността. Чрез древно изкуство, въздействащи митове, археологически разкрития и философски изследвания проф. Хюз разкрива как безсмъртната богиня оцелява в 21-и век и как ние, хората, се оглеждаме в историята ѝ. 
 
Докато разкрива повече за Венера, Бетани ни показва защо все още се нуждаем от нейната първична стихия в своя живот и как пренебрегваме мощта ѝ в свой ущърб.


ИЗБРАНО