Повече за старта на „Гласът на България 5“ в неделя вечер

15 февруари 2018 | 13:35 Дачев
Нови правила, зашеметяваща сцена и много изненади
 
Новият сезон на музикалното риалити „Гласът на България“ започва в ефира на bTV тази неделя, 18 февруари, с изцяло обновен декор и любимите на зрителите треньори и водещи. 
 
След успеха на четвъртия сезон, за втора година хип-хоп дуото Pavell & Venci Venc‘ ще има ключова роля в предаването. Те ще водят талантите по пътя към успеха и наградата от 50 000 лв., но и ще имат присъствие на сцената като изпълнители. Двамата ще демонстрират своя музикален талант още в пилотния епизод, за който са подготвили ново авторско рап парче. 
 
За първи път тази година Pavell & Venci Venc‘ ще имат и честта сами да съобщят на талантливите кандидати, че вече са част от шоуто, след като са преминали предварителните кастинги.
„Венци даде началото и на една традиция, нарече я „стената на плача“ - всеки път, когато моментът стане много емоционален и някой от участниците или семействата им се просълзят от вълнение, той отбелязва това с пирон на стената“, разкри Павел.
„Тази година сълзите ще са много. Зрителите ще станат свидетели дори на годеж. При нас ще е страшно, чувствата ще варират в двете крайности - от пълно щастие до силна тъга. Ще има от всичко“, допълни Венци. 
 
Утвърдилите се като най-успешни треньори в „Гласът на България“ Владимир Ампов-Графа, Поли Генова, Камелия и Иван Лечев ще седнат отново в култовите червени столове и ще влязат в оспорвана надпревара, за да привлекат в своя отбор най-добрия глас на България за 2018. В сезон V всеки един от тях ще може да заведе на финал не трима, а четирима от участниците, за които се е преборил.
 
* * * * * * *
 
Още в пилотния епизод зрителите ще станат свидетели на "невиждано досега" шоу, много качествена музика и моменти, предизвикващи сълзи и смях. 
 
Треньорите ще използват специално подготвени номера и реквизит от „оръжия“, за да привлекат в своя отбор най-добрите гласове, сред които атрактивно женско трио, участничка, кръстена на рок легендата Джанис Джоплин, младо момиче от Русия, което ще просълзи треньорите, момче, което ще се събере виртуално с майка си благодарение на предаването, както и изключително изпълнение на класиката „Седем пъти“ на Васил Найденов. 
 
Битката между треньори и участници ще се случи на изцяло обновения декор, който ще даде на зрителите усещането, че са на сцената заедно със своите любимци. Символът на предаването – ръката с микрофон, отново ще бъде акцент, но тази година фигурата ще бъде очертана с LED осветление, което сменя цвета си и по този начин става естествена част от цялостната визия на всяко  изпълнение.
 
За първи път в сезон 5, когато треньор натисне емблематичния червен бутон и по този начин изрази интереса си към даден участник по време на кастингите на тъмно, пред него ще се освети пътека от видеостена с името му.
 
"V" – римската петица, символ на сезон 5, е заложена в основата на декора, а бекстейджът (т. нар. waiting area, "зона на изчакване") е с изцяло нов интериор, който създава усещането за уютно, цветно и елегантно място. 
 
„Гласът на България“ сезон V ще се излъчва всяка неделя от 20:00 ч. Пролетните сезони досега (вторият и четвъртият) продължаваха до края на май - началото на юни.


ИЗБРАНО