Петър Василев в ”Извън играта”: неразказани истории

15 февруари 2018 | 12:50 Дачев
Предаването на БНТ HDИзвън играта“ ще ни срещне с един от най-популярните спортни журналисти у нас – Петър Василев.
 
С актива си като коментатор на 14 издания на Олимпийски игри, европейските и световни първенства по футбол през последните повече от две десетилетия, мотоциклетни състезания, боксови турнири, Петър Василев е завоювал почетно място в историята на българската спортна журналистика.
 
Пред водещата Люба Пашова на 17 февруари 2018 от 22:00 ч. той ще сподели неразказани истории около легендарния мач на „Парк де Пренс“ през 1993 г., с който започна неповторимото американско лято на българския футбол. Тогава заедно с него на коментаторския пулт е легендарният спортен журналист Николай Колев-Мичмана, чието професионално признание е най-голямата награда в колекцията на Пепи Василев.
 
В разгара на зимните Олимпийски игри в Пьонгчанг, където коментира състезанията в ски скоковете, Петър Василев ще се върне към спомените си от другите олимпиади, за които е работил.  Ще разкаже за срещата си с Рей Чарлз на парижкото летище и за клетвата, която дава в памет на друг знаменит телевизионен коментатор – Ричард Груев.
 
Близо 3 десетилетия от живота на Петър Василев са свързани с БНТ, професоналните ангажименти са го срещали с най-големите звезди на световния спорт, а безпогрешната  му преценка за събития, хора и ситуации поддържа респекта на колегите му и днес.


ИЗБРАНО