”Чумата” идва по Epic Drama през март

13 февруари 2018 | 10:23 Дачев
Каналът на Viasat World "Epic Drama" очаква следващия месец една от най-високобюджетните нови драматични продукции – испанския исторически трилър "La peste" ("The Plague")
 
Поредицата в 6 епизода тръгва на 18 март, неделя, в 23:00 ч.
Вижте трейлъра (30 сек., български текст).
 
Севиля, 1597-а година. По време на ужасната чумна епидемия труповете на няколцина мъртъвци са като поличба за края на света. Севиля е един от главните градове на западния свят - известна като Великия Вавилон, тя приютява всякакви раси, над 50 гòвора и цялото злато, което пристига от Америка. Историческият контекст на „Чумата“ е следният: в цяла Европа бушуват стълкновения между католици и протестанти, а Севиля има ключова роля в тях.
 
Севиля е един от най-зловонните и най-красивите градове в света и декор на минисериал с изумителни персонажи:
Матео - еретик, осъден на смърт. Валерио, израснал на улицата. Тереса - жудожничка, бореща се за равнопоставеност. Челсо, върховен инвизитор... 
 
Историческият ноар трилър в шест части „Чумата“ (2018 г.) е най-голямата оригинална продукция на телевизионното подразделение на испанския телекомуникационен гигант Telefonica. Богатият на исторически детайли сериал, чието действие се развива в опустошената от бубонната чума Севиля от края на 16-и век, дебютира в Испания в средата на януари с рейтингов фурор, като надмина по резултати дори премиерата на 7-и сезон на "Игра на тронове".
 
За La Peste се заговори още през 2016-та. Това е първият сериал, достигнал до официалната селекция на фестивала „Сан Себастиан“ - най-реномирания подобен форум в испаноезичния свят. Още в края на миналата година, La Peste се очакваше като ТВ събитието на първата половина на 2018-та. Но тази продукция далеч не е само рекламна кампания. Създаден от Алберто Родригес заедно със сътрудника му, сценариста Рофаел Кобос, „Чумата“ получи изключително позитивни отзиви от някои от най-изтъкнатите критици в родината си. Родригес е един от най-популярните кинотворци на Испания. Той очарова академията, присъждаща наградите "Гоя", а и българската публика с кинофилма си "Малкият остров" (2014).
 
Произведен от звеното за оригинални продукции на Telefonica в сътрудничество с дългогодишните продуценти на Родригес от "Atípica Films", "Чумата" е заснет с впечатляващия бюджет от $1.8 млн. на епизод. Режисират Алберто Родригес и Пако Баньос.


ИЗБРАНО