Акценти по Discovery Channel и TLC

8 февруари 2018 | 10:48 Дачев
''Леденият скелетон воин'' ("Slider: Ice Warrior Challenge") - документален филм, 9 февруари 2018 г., в 23:00 ч. по Discovery Channel

Филмът проследява историята на спортист с ампутирани крайници и неговият път към победата в дисциплината "скелетон". Едно необикновено и вдъхновяващо пътуване на човек, решен да се пребори с всяка трудност по пътя си.
 
След като губи и двата си крака в Афганистан, шотландецът Мики Юле (Micky Yule) се превъща в боец, отказващ да бъде победен от нараняванията. Спортът и най-вече Олимпийските игри се оказват вдъхновението и движещата сила на Мики по време на оздравяването му и впоследствие той се превръща в шампион по вдигане на тежести. Сега този воин е жаден за ново предизвикателство и изпитва границите си в спорта скелетон, който е много опасен и на пръв поглед невъзможен за някой, който има липсващи крайници. Скелетонът  изисква конкурентите, известни и като "плъзгачи" (sliders), да се хвърлят с главата надолу в шейна по стръмни пътеки от лед, използвайки тялото си, за да се движат по най-бързия път до финалната линия.
 
Към Мики се присъединяват двама негови приятели - също с ампутирани крайници, които подкрепят възходите и паденията му. Мики използва най-съвременните технологии, за да премери сили със световния шампион и олимпийски медалист Мартин Дюкурс. Това е първият случай, в който човек с два ампутирани крайника се е изправял срещу физически здрав световен шампион по скелетон, като двамата ще се състезават на най-бързата ледена пътека в света в Whistler Sliding Centre в Канада. С огромното желание и с иновативни инженерни идеи, отборът на Мики изглежда силен, но дали това е достатъчно за победа над олимпийски шампион?
 
Филмът съдържа специални интервюта със златните медалисти Майкъл Джонсън и Лизи Ярнолд, които споделят какво е необходимо, за да станеш олимпийски шампион. Мащабът на предизвикателството е съставен перфектно от д-р Кристан Бромли (Kristan Bromley), бивш световен шампион, който във филма тренира Мики Юле и го запознава с изкуството на пързалянето.

* * * * * * *

Тежко избавление“ ("Heavy Rescue: 401") - сезон 2 от 15 февруари 2018 г., в 22:00 ч. по Discovery Channel
 
Поредица за предизвикателствата пред екипите за поддръжка на магистрали
 
Зимата отново идва на "401", най-натоварената магистрала в Канада. Докато се вихри, многобройни катастрофи парализират движението и поставят на изпитание възможностите на екипите, отзовали се по спешност. Вторият сезон ще проследи дали те ще успеят да се справят.
 
Трудните условия отварят непрестанна работа на тежкотоварните спасителни машини в този непредвидим участък от пътя. Спасители и поддръжка с големи влекачи полагат денонощни усилия, докато се опитват да запазят движението по най-важния търговски път в Америка. Професионалистите работят неуморно, за да поддържат пътя отворен при всякакви условия и не се отказват при никакви обстоятелства.
 
* * * * * * *
 
Кралят на тортите“ ("Cake Boss") - нови епизоди от 11 февруари, в 22:00 часа по TLC
 
Бъди Валастро (Buddy Valastro, американец с италиански корени) и екипът от пекарната отново са на екран. Те създават още по-изтънчени и вкусни творения, а в кухнята става по-горещо от всякога.
 
Сред колоритните сладкарски произведения ще видим класически робот за гала събитие в чест на най-модерния робот в света. Киви - и птицата, и плодът - се появяват върху торта, за да уловят духа на Нова Зеландия. Цялото семейство се събира за Деня на майката, за да почете мама Валастро, а Бъди води курс по украсяване на торти за майки и дъщери, за да отбележи този специален ден.


ИЗБРАНО