„Легион“ на Ноа Хоули се завръща с втори сезон по FOX

7 февруари 2018 | 18:20 Дачев
Сезон 2 на популярната поредица "Легион" от създателя и изпълнителен продуцент Ноа Хоули се завръща по FOX на 4 април (сряда) от 22 часа
 
Драмата на от FX Productions и Marvel Television идва в България непосредствено след премиерата си по FX в Щатите предния ден.
 
Базиран на комикса на Marvel от Крис Клермонт и Бил Синкевич, „Легион“ разказва историята на Дейвид Холър (Дан Стивънс) - мъж, който вярва, че страда от шизофрения, но открива, че всъщност вероятно е най-могъщият мутант, когото светът някога е виждал.
 
Изпълнителен продуцент на фантастиката е Ноа Хоули заедно с Лорън Шулър Донър, Саймън Кинбърг, Джеф Лоуб и Джим Кори. 
 
* * * * * * *
 
Сюжет:
 
Още от детството си Дейвид е прехвърлян от една психиатрична болница в друга, докато в началото на 30-те си години среща и се влюбва в красива, но неспокойна пациентка на име Сид (Рейчъл Келър). Дейвид и Сид преживяват изумителна среща, след която Дейвид трябва да се изправи пред шокиращата възможност гласовете, които чува и виденията, които има, да се окажат истински.
 
Сид свързва Дейвид с Мелани Бърд (Джийн Смарт) - много добър, но взискателен терапевт, оглавяващ екип от специалисти: Птономи (Джереми Харис), Кери (Амбър Мидтъндър) и Кари (Бил Ъруин), всеки от които притежава специална дарба. Заедно те помагат на Дейвид да признае и да овладее скритите си заложби.  С тяхна подкрепа той успява да отключи една дълбоко потискана истина – че през целия си живот е преследван от зъл паразит с невъобразима сила. Познато като „Господаря на сенките“, това зловещо създание се появява в образа на приятелката му Лени (Обри Плаза), но всъщност е древно същество на име Амал Фарук.
 
В епична битка Дейвид и приятелите му се борят с демона, който го обладава и успяват да го изгонят от тялото му. За нещастие Фарук намира нова жертва – съпруга на Мелани, Оливър Бърд (Джемейн Клемент) и успява да избяга. Тъкмо когато смятат, че са заслужили момент на спокойствие, се появява мистериозна сфера, която отвежда Дейвид на неизвестно място. След изчезването на Дейвид и Оливър и освобождаването на Фарук, екипът сформира съюз с досегашния им враг Кларк (Хамиш Линклейтър) и неговата богато спонсорирана държавна организация, Дивизия 3. Междувременно Амал Фарук открива нов начин да се сдобие с безкрайна сила, която може да унищожи света.


ИЗБРАНО