Уляна Пръмова става директор ”Информация” в БНТ

7 февруари 2018 | 13:44 Дачев
На 9 февруари 2018 година Уляна Пръмова ще заеме поста директор на дирекция „Информация“ в БНТ, съгласно приетото днес решение на Управителния съвет.
 
На тази позиция тя ще отговоря за развитието на новините, публицистиката и информационните формати на обществената телевизия.
Съобщението е по и-мейл на пресслужбата на БНТ.
 
Уляна Пръмова е била генерален директор на Българската национална телевизия два мандата (2004 - 2010 година, когато бе сменена от Вяра Анкова), както и директор на дирекция „Информация“. Богатата ѝ професионална биография включва още: завеждащ редакция „Студио БТА“ в Българската телеграфна агенция, управляващ директор в телевизия ВВТ, създател на новините на телевизия „Ден“, ръководител на отдел „Вътрешна политика“ във в. „Континент“, кореспондент на БНТ и БНР в Женева и Виена. Журналистическата ѝ кариера започва в БНТ като международен редактор. 
 
Уляна Пръмова е завършила Девета Френска езикова гимназия в София, италианска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ и гръцка филология в Атина. Владее френски, италиански, гръцки, английски, немски и руски език.
 


ИЗБРАНО